REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Od niewłaściwej zbiezności tylnej osi nie będzie Cię ściągało ani w lewo czy tez prawo.plusio napisał(a):Zbieznosci tylu niestety nie da sie zrobic, a w tescie wyszlo, ze jest troche krzywo.
Sama zbiezność nie będzie przyczyna ściagania.W takim przypadku musi być niewłasciwa wartość kąta pochylenia koła lub wyprzedzenie sworznia zwrotnicy/rozstaw kół lewa i prawa str.jest jednakowy lub przyblizony..plusio napisał(a):Zbieznosc zrobiona,
Wrzuc go/skan/ to wtedy moze coś wykukam...plusio napisał(a):No wydruk mam, ale nic z tego nie rozumiem.
Moto-Al-mozna i w ten sposób ale co będzie jezeli dalej będzie ściagało w prawoMotoAlbercik napisał(a):ja bym zamienił koła przednie z tylnymi
Niewiele z tego można wywnioskować lub wysnuć błędną opinię . Nie możesz zrobić fotki i tutaj wkleić?plusio napisał(a):nie mam skanera, tak wpisze
Ustawia się , robi zbieżność. Pozostałe parametry są kontrolowane i nie podlegają regulacji (chyba że konstrukcja zawieszenia na to pozwala). Jeśli znacznie odbiegają od wartości nominalnych , nie mieszczących się w zakresie tolerancji to znaczy że jest coś krzywe. Zazwyczaj takie coś świadczy że auto miało wypadkową przeszłość.plusio napisał(a):wedlug mojego toku myslenia to ustawienia powinny pokrywac sie z wartosciami nominalnymi a pokrywaja sie z diagnoza. Tak jakby nic nie bylo robione?