Samochód sportowy do 32000-33000zł

18 Sty 2011, 13:19

Witam !
Szukam samochodu sportowego do kwoty max. 33 000zł, gdyż reszta musi zostać na rozrząd,płyny, filtry i resztę pierdół.
Jeśli chodzi o sam samochód to preferuję sylwetkę coupe. Może być silnik w układzie V, może być z turbodoładowaniem. Oczywiście mowa tylko o benzynie. Napęd przód, tył, 4x4 bez większego znaczenia. Chciałbym żeby auto było dość oryginalne i wyróżniające się z tłumu. Rocznik bez większego znaczenia, byle żeby był w bardzo dobrym stanie.
Jeśli chodzi o moc to żeby było tak ze 190KM i jest to minimum !
Rozglądałem się za:
- AUDI TT
- BMW E46 328i, bądź E36 M3
- Imprezą GT
- Fiatem Coupe 20VT

Czy ktoś z was miał styczność z jakimś wyżej wymienionym samochodem? Proszę o opinie i ewentualne inne propozycje :!:
Będę niesamowicie wdzięczny !
Gabriel520i
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

18 Sty 2011, 13:27

Zdecydowanie impreza gt. Budżet pozwoli na wyrwanie ciekawej sztuki a jeździ najlepiej w każdych warunkach. TT fajne z wyglądu, ale to bardziej hot-hatch niż auto sportowe mimo nadwozia coupe. E36 m3? Może ale nie wiem jak z dostepnoscia. Te ciekawsze latają już bokami w zawodach. Fiat coupe? Hmm... Fwd w sportowym aucie?
Z innych s14a
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

18 Sty 2011, 13:36

Seat Leon Cupra
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Sty 2011, 13:42

barol91 napisał(a):Seat Leon Cupra
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Barol :lol:
Bądźmy powazni: auto sportowe nie usportowione. Leon nawet cupra nawet 4x4 na to miano nie zasługuje. Jesteśmy w temacie gdzie argumenty Jigsawa zaczną w końcu mieć sens- wywazenie itd. Bo o ile w aucie za 5-10k to po prostu śmieszne, tu odgrywa duża role
JerzyB333
Stały forumowicz

18 Sty 2011, 13:44

Dla mnie Leon Cupra to auto sportowe :mrgreen:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

18 Sty 2011, 13:46

Dla Ciebie :mrgreen: dla mnie lansowoz. Nic poza tym :wink: sytuacja jak z tt- za dużo golfa
JerzyB333
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GT 86 (od 2012) – dziedziczka Hachi-Roku
    Z legendy modelu AE86 garściami czerpie współczesna, produkowana od 2012 roku Toyota GT86. Podobnie jak słynna Hachi-Roku, ma tylny napęd, świetnie się prowadzi i jest szybka, pomimo że pod maską zamontowano umiarkowanie ...

18 Sty 2011, 13:50

Leon całkiem ciekawy samochód, spodobał mi się. Ale chyba mu brakuje do wyżej wymienonych :wink:.
Na temat FC porozmawiam sobie z Darkiem bo on chyba jedyny na forum miał ten samochód i może mi troche o nim powiedzieć.
Więc jak na razie to Impreza GT. No i BMW bo jednak bardzo lubię tą markę. Muszę jeszcze poczytać trochę o tych samochodach.
Gabriel520i
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

18 Sty 2011, 13:55

I z MajkPZM bo on jest związany z 4turbo wiec o imprezach będzie wiedział sporo. Moj znajomy miał imprzeze gt w latach 90 i byłem pod ogromnym wrażeniem możliwości tego samochodu.
Odrzuc wszelkie pochodne golfa.
I nie sugeruj się zbytnio zdaniem jigsawa bo choć BMW są fajne, w szczególności m3. To zaraz znajdzie Ci milion powodów by nie brać pod uwagę nic innego. Jeżeli oczekujesz od auta maksimum sportu naturalnym wyborem wydaje się impreza.
JerzyB333
Stały forumowicz

18 Sty 2011, 13:57

Zacznijmy od tego, że jedyne dwa sportowe auta jakie się pojawiły w temacie to impreza gt oraz E36 M3. Najlepiej będzie jeździć M3 oczywiście, ale wydaje mi się, że też najciężej będzie Ci kupić ładny egzemplarz za te pieniądze.

JerzyB333 - co jest śmiesznego w tym, że ktoś chce mieć auto do 10k, które się dobrze prowadzi? :roll:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

18 Sty 2011, 14:02

jiGsaw napisał(a):Zacznijmy od tego, że jedyne dwa sportowe auta jakie się pojawiły w temacie to impreza gt oraz E36 M3. Najlepiej będzie jeździć M3 oczywiście, ale wydaje mi się, że też najciężej będzie Ci kupić ładny egzemplarz za te pieniądze.

JerzyB333 - co jest śmiesznego w tym, że ktoś chce mieć auto do 10k, które się dobrze prowadzi? :roll:

To ze najczęściej w aucie od auta za 10 tys oczekuje się żeby wgl jeździło. Najlepiej tanio i niezawodnie. Niekoniecznie musi mieć szachownice na masce co każdemu usilujesz wmowic.
Co do przewagi m3 nad gt to raczej kwestia znacznie ladniejszego wnętrza i jego wykonania. Trochę deszczu, piasku i m3 leży i kwiczy przy takim subaru. Nieprawdaz?
JerzyB333
Stały forumowicz

18 Sty 2011, 14:20

To kwestia warunków, jak jest sucho i nawierzchnia w miarę czysta to gt kwiczy i leży w każdej sytuacji przy M3.

Co do wyboru auta - każdy ma inne kryteria...
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 18 Sty 2011, 14:25, edytowano w sumie 1 raz
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

18 Sty 2011, 14:20

jiGsaw napisał(a):e jedyne dwa sportowe auta jakie się pojawiły w temacie to impreza gt oraz E36 M3

Tzn. że Coupe 20VT nie jest sportowym samochodem ?
JerzyB333, dzięki za informację :!:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

18 Sty 2011, 14:22

Jest pseudosportowym autem. Coś jak Leon Cupra, tyle, że Cupra jest wersją usportowioną.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

18 Sty 2011, 14:28

jiGsaw napisał(a):To kwestia warunków, jak jest sucho i nawierzchnia w miarę czysta to gt kwiczy i leży w każdej sytuacji przy M3.

Seryjna może. Przy mocy ok 300 koni nie jest to oczywiste. Jeździ się w każdych warunkach, nie tylko na idealnej gładkiej, prostej autostradzie której w Polsce nie ma. Podobnie jak torów z prawdziwego zdarzenia. Chociażby tej zimy nawet zwykła impreza koło 160 koni zjadlaby dosłownie m3. Wiec na nic
przewaga mocy. Kwestia warunków i owszem ale te w Polsce nie sprzyjają.
Co do wymagan to z reguły to je ignorujesz i wmawiasz innym ze rwd jest lekarstwem na wszystko;)
Za to zgadzamy się co do leonow i FC. Sorry daro może auto i fajne, ale duża moc to nie wszystko. W palaczeniu z napędem na przód nie ma szans na osiągnięcie poziomu chociażby Nissana 200sx. Tyle w temacie
Ostatnio edytowany przez JerzyB333, 18 Sty 2011, 14:35, edytowano w sumie 1 raz
JerzyB333
Stały forumowicz

18 Sty 2011, 14:35

Nie ignoruję, masz chyba jakieś problemy z czytaniem. Impreza musiałaby mieć z 400km aby na suchym torze zagrozić M3. Porobione M3 jeszcze bardziej skatechizuje taką imprezę, nie wiem po co taką dyskusję w ogóle wywołujesz, nie ta klasa osiągów i tyle. Co mnie obchodzi jak auto jeździ na śniegu skoro nikt normalny i tak na śniegu się nie ściga?
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika