Samochód "sportowy"

15 Kwi 2010, 19:07

Mimo że więcej dowiem się jak się przejadę Mazdą mimo to bardzo prosiłbym was jeszcze o więcej opinii na temat Mazdy 323F BA.
suckert
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

15 Kwi 2010, 19:21

Co tu dużo pisać,świetne autko dla młodych tylko czasami są niszczone przez wiejski tuning :???:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Kwi 2010, 19:23

Bardzo mnie zastanawiają 2 rzeczy.

1-Jakie ma wady ten samochód? Jakieś musi mieć. Drogie części to nie może być jedyna wada.
2-Ile może wynosić ubezpieczenie?

I nadal proszę o wasze opinie na temat tego samochodu.
suckert
Nowicjusz

15 Kwi 2010, 19:26

http://www.motoforum.pl/Opinie/Mazda/323/323.php3 a co do ubezpieczenia to na necie jest mnóstwo kalkulatorów do tego bo to zależy od wielu czynników i nikt nie jest w stanie Ci powiedzieć ile bedziesz płacił.Moim zdaniem jeśli zarejestrujesz na siebie będziesz bulił z 1300-1400zł na rok jak nie lepiej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

15 Kwi 2010, 19:42

W sumie to za 6000 można znaleźć ciekawą Calibrę :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

15 Kwi 2010, 19:45

Ale chyba jednak Mazda jest lepsza niż Calibra? Poza tym ja jakoś nie mam przekonania do Opli. W rodzinie były 2 i się psuły ;) A wy co o Calibrze myślicie?
suckert
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Tivoli - druga generacja modelu
    Jesień 2019 to czas nowości SsangYong’a. Pierwszą z nich jest wprowadzenie na polski rynek nowej wersji Tivoli. Nowe Tivoli ma długość 4225 mm, szerokość 1810 mm oraz wysokość 1613 mm. W porównaniu do poprzedniej ...

15 Kwi 2010, 20:23

musisz wiedziec ze wszystkie mazdy 323 sa sprowadzone, w tamtych czasach kiedy mowiles na chleb - pep nie bylo ani jednego salonu mazdy w Polsce, wiec prawie kazdy mial jakas przygode mniejsza lub wieksza :)
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

15 Kwi 2010, 20:28

suckert napisał(a):Drogie części to nie może być jedyna wada.

To jest mit, mit, że "do japończyków części zawsze są drogie". Tym się zupełnie nie sugeruj. Sam mam Mazdę MX-6 od 3 lat i dokładnie wiem, ile kosztują części - nowe są tanie, używanych jest pełno. Wejdź sobie na forum klubu 323, lub Mazdaspeed, i poczytaj opinie - jedyny problem z Z5 (1,5), to ubytki oleju, to jest bolączka tego silnika. I uwierz na słowo - można to auto zrobić z gustem i z klasą, np. zakładając fabryczny pakiet Mazdspeed Touring Kit A-Spec - dostępny tylko w Japonii (od kilku miesięcy również w Polsce).

Przykładowe auto z Polski:
http://www.areajdm.pl/jdm_mazdaspeed_de ... 23F_6.html

Przykładowe auto z Wielkiej Brytanii:
http://www.areajdm.pl/jdm_mazdaspeed_de ... tis_4.html
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

16 Kwi 2010, 10:29

suckert napisał(a):Poza tym ja jakoś nie mam przekonania do Opli. W rodzinie były 2 i się psuły

2000 innych właścicieli FIAT-ów też mówili że już nigdy go nie kupią bo się sypie... 100 000 właścicieli Fiatów, jednak cenią i chwalą sobie tą markę... Więc wiesz...
Calibry możesz śmiało szukać ;) 2.0 8v w gazie. Ten motorek ładnie działa z LPG.
Tylko szukaj ładnej serii. Nie przejmuj się opinią Calibra- to samochód dla wieśniaków.
Ty kupujesz auto dla Siebie a nie dla innych. Więc rozważaj śmiało tą opcje ;]
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna