Stylowy samochód

15 Kwi 2010, 13:41

Witam wszystkich!
Od dłuższego czasu zastanawiam sie nad kupnem samochodu. Znudziły mnie ciągle te same samochody i szukam auta, ktore bedzie sie wyróżniać na naszych drogach. Jedyne kryterium jakie mnie ogranicza, to budzet (10 000zł). Może to być mały sportowy samochód, terenówka (kiedys spodobała mi sie jedna, ale nie pamietam nazwy. Pamietam tylko, ze byla dosyc mala, bez drzwi i dachu), cabriolet. Rocznik produkcji schodzi na dalszy plan, przedewszystkim liczy sie stylowość i nietypowość auta. Szukałem w internecia, ale z marnym skutkiem. Licze na waszą pomoc. Pozdrawiam

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

(ok. 1:40) takim tez nie pogardze :). Dodam jeszcze, ze ten samochod moze byc wybitnie nieuzytkowy (tzn. nie potrzebuje 7 miejsc i 800l bagaznika).
bond132
Nowicjusz

Miejscowość: lubin

15 Kwi 2010, 14:22

Fiat Coupe 1.8 16V
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Rzadko spotykany, mimo swojego wieku ma ciągle atrakcyjnie wyglądającą sylwetkę.
Nie psuje się a jeśli będziesz o niego dbał to on Ci się odwdzięczy ;)
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

15 Kwi 2010, 15:10

A co powiesz na coś z tych:
[link do oferty na Allegro wygasł]

znając życie to zaraz zlecą sie pseudovw twierdzący że to już jeżdzić nie powinno itp ale moim zdaniem te auta są juz coraz rzadziej spotykane na naszych drogach a za jakiś czas będzie je można zarejestrować jako zabytek (żółte blachy a wtedy opłaty są duzo mniejsze).
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

15 Kwi 2010, 15:51

Ja polece od siebie cos co jest niestety moim niespelnionym marzeniem, no ale moze jeszcze kedys zdobede to cacko do jazdy:

I jeszcze to tez bardzo piekne auto podobne do alfy romeo od srodka:
foemka
Początkujący

Miejscowość: warszawa

15 Kwi 2010, 16:56

barol91 napisał(a):A co powiesz na coś z tych:

znając życie to zaraz zlecą sie pseudovw twierdzący że to już jeżdzić nie powinno itp ale moim zdaniem te auta są juz coraz rzadziej spotykane na naszych drogach a za jakiś czas będzie je można zarejestrować jako zabytek (żółte blachy a wtedy opłaty są duzo mniejsze).

Hehe, bo nie powinno :) Lubię markę VW, to dobre auta, tylko że takie golfy u Adolfa po 300euro chodzą a polaczki malują i chcą 10k:) Na zabytek się to nie nadaje bo to musi być oryginał, wyjątkowy stan itd. A jak to już ma na sobie kilka warstw szpachli i połowę części wymienionych na zamienniki to nie ma co liczyć na żółte blachy :)

foemka Twoje typy to raczej nie spełniają wymagań autora :)

Mini Mini Mini

Ewentualnie, ale to już ciężko znaleźć i to raczej gratka dla kogoś kto lubi takie auta i by trochę w niego wsadził Datsun taki oto, albo Cherry. Ostatnio przypadkowo spotkałem ten model w Szwecji, zadbany, lekko rdza brała błotniki, wnętrze jak nowe, silnik ładnie pracował i cena 25kkr. Mówię o tym cacku. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... yZ1970.jpg

Istny magnes :twisted:
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

15 Kwi 2010, 18:06

Moje typy nie spelniaja wymagan? Chlopie jak ja juz dawno nie widzialem dobrze jezdzacego audi v8... Ten samochod to rarytas, u mnie w miescie nie widzialem tego od wieku,a do tego audi z latwiej dostepnymi czesciami.
Audi S2 tez dosc rzadko spotykane a fajne i wyglada bardzo ladnie jak na swoje lata.

No ale jezeli autor woli auta typu buggy no to trudno. Takie auta raczej na codzienna jazde po polsce sie nie nadaja. Rz widzialem nad morzem ten samochod i mozna sie bylo nim za 15zl przejchac wokol miasta...

A cos z amerykanow:

A jak juz mowa o dastunie to: http://members.iinet.net.au/~tnpshow/Ca ... 0x1200.jpg

Tyle ze nigdzie tego nie kupisz a szkoda :P
foemka
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

15 Kwi 2010, 18:41

fiat barchetta [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
tower
tower
Początkujący

Miejscowość: kalisz

15 Kwi 2010, 19:01

Ooo, Datsun to legenda, mało kto już o nich pamięta :P Ostatnio widziałem jakiegoś, coprawda w kiepskim stanie, na allegro za 20 kilka tys.

Audi V8 jak na swoją cenę i lata jest ok szczególnie w środku bo na zwenątrz jednak widać po kształcie karoserii upływ czasu, ale to S2 to nieporozumienie, jest skrzywdzone przez dyskotekowych "tunerów"... Ori może byłoby to i ładne auto.

O dziwo całkiem niezłą propozycją jest Golf I albo II, kilka lat temu to był jeszcze zwykły chwast drogowy, a dzisiaj taki Golfik szczególnie cabrio powoli zaczyna być już... może nie klasykiem, ale oryginalnym i trochę kultowym autem.

Mini też gites chociaż części będą trudniejsze w zdobyciu niż dla Golfa, bo do Golfa na pierwszym lepszym szrocie do masz ich zatrzęsienie.

Bierz pod uwagę że wszystkie te auta z linków są już wiekowe, i będą się psuły oraz wymagały wymiany najróżniejszych części - owszem Datsun jest super, Fiat Barchetta również, ale wyobraź sobie że masz do nich kupić np. klamkę, termostat czy inne rzeczy - jedyna opcja to że kupisz coś z innej marki co od biedy będzie do nich pasowało, bo na oryginalne części raczej nie masz co liczyć
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

15 Kwi 2010, 19:04

No tu sie zgodze z foemką,ja również nie widziałem Audi V8 przez ostatni czas,ostatni egzemplarz jaki widziałem był czarny i strasznie zaniedbany ale to było jakiś kawał czasu temu.A do autora tematu a może jakieś autko po mega tuningu hmm??
np [link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] -widziane pare razy na mieście (autko z mojej mieściny) i powiem szczerze wygląda zajebiście.
Tutaj z Twojego województwa:
oczywiście wszystko to kwestia gustu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

15 Kwi 2010, 20:46

Jezeli naprawde ci zalezy na czym ekstra i stylowym to bierz to, tylko jeszcze "troche" kaski odloz :P

A tak ci powiem szczerze ze z tych wszystkich aut wzialbym fiata coupe, jak dla mnie najpewniejsze autko ktore jeszcze pojezdzi
Zawsze mozesz kupic trabanta czy warszawe, to tez auta stylowe i bardzo rzadkie :D

Aha i moze rozejrzyj sie za fiatem mutipla :P tez nietypowe autko
foemka
Początkujący