Samochód używany z Francji

30 Sty 2009, 21:56

Witam

Niedawno kupiłem samochód sprowadzony z Francji (produkowany w Niemczech) od młodego właściciela, który jego kolega z Francji sprzedał mu samochód a ten młody sprzedał mi, mam oryginalny dowód rejestracyjny Certificat d'immatriculation, przegląd techniczny ważny jeszcze do marca przyszłego roku, umowę kupna-sprzedaży no i ubezpieczenie. W dowodzie rej. w oznaczeniu (P.1) Cylindree (en cm3) nie jest wpisane ile ma pojemność cm3, a auto ma silnik 1.9TDi 110KM z związku z tym mam pytanie co na to celnik może powiedzieć??? Żeby nie było ze to silnik 2.5 i droga akcyza :shock:
nom
Nowicjusz

30 Sty 2009, 22:24

Jak nie ma takich danych w dowodzie rejestracyjnym to do urzędu celnego zabierz ze sobą badanie techniczne pierwsze w Polsce bo i tak trzeba je zrobić i tak.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

30 Sty 2009, 22:46

a może diagnosta (przegląd techniczny) wyda zaświadczenie, że to silnik 1.9...
nom
Nowicjusz

30 Sty 2009, 23:04

Tak właśnie się stanie bo on spisuje dane z tabliczki znamionowej, katalogów ...

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

30 Sty 2009, 23:42

OK dziękuje :) w poniedziałek udam się z samochodem na przegląd i zaraz do UC po odebraniu papierków od tłumaczki
nom
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła LED (2014)
    Dwa lata po wprowadzeniu systemu AHS w reflektorach ksenonowych, firma Lexus zastosowała zmodyfikowane rozwiązanie dla reflektorów opartych na diodach LED. W 2014 roku zaprezentowano system, w którym zamiast ...