Samochód w benzynie

15 Paź 2018, 20:14

Witam forumowicze . Szybko i na temat . Szukam samochodu w benzynie maksymalnie do 20tyś

Samochód w kompakcie ew. sedan , rocznie robię 20tyś km , w miarę młody rocznik , najczęściej będą robione krótkie odcinki do 20-30km , pojemność do maks 2.0 , auto musi być wygodne , i dużo miejsca z przodu .

Ford focus mk2 1.6 lub 1.8 czy kupie poliftowego w tej kwocie ?
Fiat Bravo
Mazda 3 martwi mnie blacha ..
Volvo s40
Opel vectra 1.8.. 125km słyszałem że kiepskie plastiki posiada

Nie znam się za bardzo na tym wszystkim i chcę rady specjalisty jakiegoś , nie chce Diesel bo za dużo tego wszystkiego posiada i aż strach jechać do mechanika i druga sprawa ekologia pozostaje dużo do życzenia i chcę jednak benzynkę .
RobinHodZgred
Nowicjusz

15 Paź 2018, 20:25

Popatrz na Mazdę 6 GG 2.0 z rocznika 2007-2008 (ostatni rok modelu), bardzo komfortowa i dobrze wyposażona.
Na otomoto wybierz kraj pochodzenia - Dania, sporo aut z Danii ma konserwację podwozia, bo to popularna usługa tutaj, coś takiego:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Przeważnie mają naklejkę na szybie - żółtą (PAVA), pomarańczową (SUVO), czarną (Dinitrol) albo czerwona parasolka (Tektrol) - to firmy konserwujące.
tomekdk

15 Paź 2018, 20:29

Fajne auto lecz jakoś mi to auto nie podchodzi i szukałbym czegość innego.
RobinHodZgred
Nowicjusz

16 Paź 2018, 06:26

Miałem Mazdę 6 przed liftem i mimo konserwacji i tak zaczynała rdzewieć.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sposoby na zmniejszenie kosztów ubezpieczenia samochodu
    Niestety koszty ubezpieczenia samochodu wciąż rosną. Zindywidualizowany sposób liczenia składki oraz zwiększające się sumy wypłaconych odszkodowań dają się we znaki właścicielom samochodów, nawet tym bezszkodowym. ...