Samochód w coupe do 35 tysięcy.

29 Maj 2024, 01:21

Siemanko. Tak jak w temacie szukam samochodu do 35 tysięcy. Podobają mi się samochody 3 drzwiowe w wersji coupe i póki sytuacja życiowa pozwala (brak potomstwa itd.) to chciałbym takie kupić. Samochodem jeżdzę 2-3 razy w tyg w mieście plus zazwyczaj co drugi weekend godzinna jazda do domu rodzinnego lub jakiś wypadzik by zwiedzić coś ciekawego. Z tego powodu wydaje mi się, że w moim przypadku diesel odpada i skupiłbym się na benzyniakach. Aktualnie wpadły mi w oko: Renault megane 3 i Opel astra J. Co do mocy, wersje RS i GT mnie nie interesują, egzemplarz z 130km to maks. Prosiłbym o plusy i minusy tych modeli i oczywiście inne propozycje są mile widziane!
mlodyrieman
Nowicjusz

29 Maj 2024, 12:30

Tak dla zrozumienia, wymogiem jest moc nie większą niż 130 koni?
rupertpumpkin
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A4 B5
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1996

29 Maj 2024, 12:41

Tak, sory jeżeli nie jasno. Powiedzmy, że te 130-140 km to maksimum, chodzi mi o uniknięcie mocno uturbionych modeli jak właśnie renault megane RS, gdyż nie zależy mi na takich osiągach.
mlodyrieman
Nowicjusz

29 Maj 2024, 13:04

Między 130 km a megane rs jest coś jeszcze :D
Ogólnie megane 3 bardzo fajny samochod. Z silników 1.6 110km prosty i polecany, możliwe że Ci wystarczy a jak nie to masz 2.0tce co ma ok 180km i to jedzie bardzo fajnie już, potem wersje gt, rs itd. Poczytaj na forum bo parę.osob pisało ogólnie o kosztach utrzymania, @szybki też miał i opisal w samochodach użytkowników.
rupertpumpkin
Początkujący

Miejscowość: Kraków
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A4 B5
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1996

29 Maj 2024, 14:32

Jak dla mnie to ty piszesz o 3d hatchbackach a nie coupe
Fajne coupe a dokładniej cabrio z hardtopem do 35k to volvo c70
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Maj 2024, 14:55

Być może i jest to hatchback 3 drzwiowy, wybaczcie ale nie jestem samochodowym freakiem.
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/o ... Goj77.html

Co myslicie o takim opelku? Trochę ponad budżet ale może uda się coś opuścić.
mlodyrieman
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...

29 Maj 2024, 14:59

Handlarz z Gniezna :mrgreen:
Trzeba sprawdzić i tyle. Zdjęcia robią tak żeby nie było widać wad
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Maj 2024, 15:43

mlodyrieman napisał(a):Co myslicie o takim opelku?

Nic nie myślimy. Takie ogłoszenia sá tylko informacją że biały Opel jest tu i tu. Reszta bez znaczenia. Bierz VIN wpisz autodna, bierz mechanika i wizyta gdzieś na sprawdzenie stanu tech.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe