Samochód z manetkamizmiany biegów przy kierownicy

03 Sty 2011, 18:42

Witam, ostatnio miałem okazję przejechać się samochodem ze zmianą biegów manetkami przy kierownicy. System ten bardzo przypadł mi do gustu i chciałem rozejrzeć się za właśnie takimi pojazdami. Bardzo proszę o podpowiedzi, jakie samochody mają taki system, byłbym wdzięczny za propozycje od najtańszych modeli. Z góry dziękuję.
logotyp24
Nowicjusz

03 Sty 2011, 18:46

Manetki producenci za czeli stosować w swoich produktach od niedawna , na pewno są to auta premium lub sportowe, ciężko coś ciekawego a przy tym nie drogiego znaleźć.
krzych_169
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

03 Sty 2011, 19:49

DSG od VW chyba ma manetki. Poszukaj jakiegoś golfika, octavki, passacika /tylko te najnowsze jak powiedział kolega/.
Vilagie
Nowicjusz

Miejscowość: Płock

03 Sty 2011, 20:43

Najtańsze auto z taką skrzynią to Alfa Romeo 156.
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Uważaj na czarny lód na drodze - niewidoczne zagrożenie
    Gdy temperatura powietrza w ciągu dnia wynosi kilka stopni na plusie, a nocą spada poniżej zera, są to sprzyjające warunki do powstawania tzw. czarnego lodu, czyli prawie niewidocznej, cienkiej warstwy zamarzniętej wody pokrywającej ...