Witam. Jutro jade odebrac auto do handlarza który je sprowadza. Mowi z jego dokumentami musze isc tylko do wydziału komunikcaji zapłacic 256zł Wiem ze do rejstracji muszę miec nastepujące dokumenty: - 2 niemieckie dowody rejestracyjne (duzy i mały ) - tłumaczenie tych dowodów - dokument potwierdzający zapłatę akcyzy - przegląd techniczny - umowa kupna sprzedazy moj z tym handlarzem lub rachunek od niego
no i własnie czy potrzebna jest też umowa kupna sprzedazy tez tego handlarza z niemcem i tłumaczenia tego dokuementu ? czy oprócz tego co wymieniłem cos jeszcze ?
Jeżeli kupisz auto od handlarza i on wystawi tobie fakturę zakupu to do tych dokumentów które wymieniłeś musisz mieć jeszcze jego wpis do ewidencji działalności gospodarczej z pkd sprzedaż hurtowa pojazdów ale on raczej będzie o tym wiedział . Jeżeli tak jak w większości przypadków handlarz nie będzie chciał tobie wystawić faktury tylko sporządzicie umowę bezpośrednio między tobą a "niemcem" to: https://www.rejestrujemypojazdy.pl/jak-zarejestrowac-samochod-pojazd-z-niemiec/
Wischer napisał(a):Jeżeli tak jak w większości przypadków handlarz nie będzie chciał tobie wystawić faktury tylko sporządzicie umowę bezpośrednio między tobą a "niemcem" to:
To wtedy w razie jakichkolwiek problemów, możesz "pisać na Berdyczów"
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
Samochody jakich pragną Kobiety - praktyczne, wygodne i rodzinne Z badania opinii społecznej na temat wnętrz samochodów wynika, że kobiety przy wyborze auta zwracają uwagę na to, czy posiada ono praktyczne i wygodne wnętrze, wyposażone w wiele miejsc do przechowywania. W nowym samochodzie ...
Zmęczony kierowca - mikrosen i zaśnięcie za kierownicą Pomimo tego, że zmęczenie lub zaśnięcie za kierownicą zajmuje w statystykach policyjnych w Polsce i na świecie dalekie miejsca w klasyfikacji przyczyn wypadków, to szacuje się, że w rzeczywistości stanowi istotną przyczynę ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.