Samochód z zacięciem sportowym do 25tyś

24 Sie 2011, 11:21

Witam,
Do końca tego roku planuje kupić samochód. Kwota, którą chce przeznaczyć to max. 25tyś. Interesuje mnie tylko i wyłącznie benzyna, do której z czasem wstawię gaz.
"Wymagania":
- rocznik min. 2002
- klima
- hatchback/sport coupe
- silnik do 2.0 min. 120KM

To chyba wszystkie główne wymagania. Przeszukałem już trochę internet, fora, komisy i w oko wpadły mi takie modele:
- Opel Astra 3 GTC 1.8
- Opel Astra 3 1.8/2.0 wersja sport
- Mazda 6 1.8/2.0
- Mazda 3 2.0
- BMW e46 1.8/2.0

Który z tych samochodów jest według was najbardziej interesujący, na jakim poziomie stoi eksploatacja tych samochodów, który jest najbardziej awaryjny, który lepiej zniesie instalacje LPG?
Z tych samochodów, które wymieniłem kupię zadbany model?
Ostatnio edytowany przez brio 11 Paź 2011, 11:27, edytowano w sumie 2 razy
brio
Nowicjusz

11 Paź 2011, 11:25

Nie poradzicie nic?
brio
Nowicjusz

11 Paź 2011, 14:59

Szczerze polecam Hyundai'a Coupe III ma ciekawy styl i przyzwoite właściwości jezdne, a przede wszystkim stosunkowo tanią eksploatacje oraz niskie koszty utrzymania. Rzadko gości w serwisach gdyż psują się m nim raczej drobiazgi, ale nie zmienia to faktu że o niektóre części do niego może być trudno. Co do silnika polecam 2.0 V6 o mocy 143KM jeździ sprawnie, ładnie brzmi, a do tego nie pali przerażająco dużo paliwa.
naimad1
Nowicjusz

Miejscowość: z INTERNETU

13 Paź 2011, 15:56

Hyundai bardzo ciekawy, wcześniej już na niego patrzyłem, ale to jednak nie to czego szukam. Głównie interesuje mnie te 5 pozycji, które wymieniłem. Czy w kwocie, którą dysponuję znajdę zadbany model?
brio
Nowicjusz

13 Paź 2011, 19:42

a co powiesz na civic VII generacji coupe 1.7 125ps ? osiagmi w miare dobre za 20tys kupisz zadbana i zostanie Ci 5tysi na modyfikacje itp
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

14 Paź 2011, 08:27

Civic bardzo ładny, również oglądałem. Zdecydowałbym się na niego gdyby nie środek, jest krótko mówiąc stary, nie ma podłokietnika itp
brio
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Hybrydowa Toyota Auris debiutuje w Polsce
    Toyota Auris drugiej generacji zadebiutowała w Polsce w styczniu 2013 roku. Samochód otrzymał zupełnie nowy wygląd nadwozia i wnętrza niż poprzednik, zyskując sobie sympatię klientów zarówno w całej Europie, ...

18 Sty 2012, 08:48

Witam,

Kupiłem Mazdę 6 2.3l z 2003r. dziękuje wszystkim za pomoc w poszukiwaniach
brio
Nowicjusz