Samochod za ~15tys

04 Cze 2010, 08:57

Witam
Poszukuje samochodu do okolo 15tys, rocznik jak nalmlodszy minimum 2002+, benzyna/diesel jest mi to obojetne, przebieg roczny okolo 10tys, i jak to zwykle bywa malo awaryjny i ekonomiczny.
Co myslicie na temat takich samochodow jak:

- Renault Clio 1.2 benz / 1.5dci (moj faworyt)
- Opel Corsa 1.2 benz / 1.3cdti
- Peugeot 206 (tu nie wiem jakie sa dobre silniczki)

Prosze o jakas porade, musze szybko kupic jakies autko a sam nie wiem za jakim sie rozgladac. Pozdrawiam
matq
Nowicjusz

Miejscowość: Krk

04 Cze 2010, 08:59

A brałeś pod uwagę Fiata Bravo 1.9 JTD ,Corollę lub Civica ? :wink:
remik19
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Knurów

04 Cze 2010, 09:07

Tak, lecz ciezko wg mnie znalezc dobry egzemplarz, nie wytluczony i z mlodym rocznikiem. Propozycje podane przeze mnie moge znalezc w rocznikiach 2003-2004 i z dosc ladnym przebiegiem.
matq
Nowicjusz

04 Cze 2010, 10:28

A nad Seatem ibizą lub Punto II myślałeś ? Z tych co podałeś to albo Peugeot albo Corsa z tym że nie bierz w dieslu ! W Corsie silniki dieslowskie gorzej wpadają od benzyniaków a w 206 ... bezawaryjne to one nawet nie były za młodu :mrgreen: do obu aut (Corsy i 206) polecił bym benzynowe 1,4 ... najlepszy kompromis pomiędzy spalaniem a w miarę dynamiką.

Pozdrawiam H
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

12 Cze 2010, 19:32

Witam ponownie, nadal szukam swojego autka ...
Co powiecie o tych propozycjach?

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdrawiam
matq
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Historia Audi quattro w sportach motorowych
    Na początku roku 1981, Audi z napędem quattro pojawiło się na scenie Rajdowych Mistrzostw Świata. Fin Hannu Mikkola, prowadząc auto z czterema ringami podczas Rajdu Monte Carlo, wygrał pierwszych sześć śnieżnych odcinków ...