Samochód za około 26tyś

15 Gru 2019, 08:11

Witam.

Poszukuje samochodu kombi do kwoty około 26tyś zł lub 6tyś euro samochód głównie będzie służył na dojazd do pracy 8-15km w jedna stronę w 4 osoby czasami jakieś trasy plus raz w roku trasa 1000km jeśli chodzi o silnik musi to być benzyna najlepiej jakby nadawała się na założenie instalacji LPG z wyposażenia musi posiadać tempomat, skórzane siedzenia i wielofunkcyjna kierownice do tego chciałbym aby był tani w utrzymaniu i w miarę łatwy w naprawie abym mógł większość napraw mógł przeprowadzać samemu.

Na ten moment zastanawiam się nad Opel Singum 1.8 ponieważ vectra kombi dla mnie niesamowicie odpychająca
MathaIros
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 08 1993
Auto: Nie mam

15 Gru 2019, 09:39

Opel Signum ok, tylko zobacz sobie czy pasuje Ci wielkość bagażnika. Tam jest przesuwna tylna kanapa i jeżeli usiądą 2 osoby z tyłu i odsuną kanapę to bagażnik jest bardzo mały jak na segment D. Plus w tym silniku dochodzi kwestia regulacji luzu zaworowego (1.8 140KM).
Moje propozycje pod LPG:
Citroen C5 II lub III 2.0
Fiat Croma 1.8
Honda Accord VII 2.0
Ford Mondeo MK4 2.0
Peugeot 407 2.0
Toyota Avensis II 1.8
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

16 Gru 2019, 23:36

Ossy napisał(a):Fiat Croma 1.8

Croma ma ten sam silnik co wymieniony opel. Czyli też będą problemy z luzem.
aple4
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Prawo jazdy: 03 01 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nowa Toyota Hilux GR Sport debiutuje w RPA
    Na rynek Republiki Południowej Afryki wchodzi limitowana edycja Hiluxa, firmowana przez Toyota Gazoo Racing, sportowe ramię Toyoty. Pick-up Hilux GR Sport otrzymuje trenowe wyposażenie i profesjonalne oklejenia Gazoo Racing, ...