05 Lut 2015, 01:29
Witam. Dziś kupiłem Renault Mégane - 1.6-16V RXE rok produkcji 2000. Powinien być sprawny ponieważ APK ma jeszcze na pół roku. Samochód kupiony w Holandii. Gdy wyjechałem z garażu i pojechałem 11KM dalej do sklepu podczas powrotu skrzynia biegów zaczęła rozłączać sama biegi. Wrzucałem biegi 2-3-4 i na każdym bieg działał tak jak by zaskoczył później wyskoczył za sec. znów zaskoczył i znów wyskoczył i tak z 3 razy a później dawałem wyższe i to samo aż na 4 biegu się zatrzymywałem no i tam przy prędkości 90KM/h ustawało. Ustawało dość szybko bo to nie trwało z 5 min. tylko zaraz po redukcji 2-3-4 przy prędkości 90KM/h przestawało tak się dziać. Wydawało się jak by chwilowo przechodził na luz a później znów wracał na bieg. Dodam że samochód pod sklepem nie chciał jakiś czas odpalić bo dawał dźwięk jak by akumulator był rozładowany ale po wyłączeniu go tak za około 10 min. odpalił normalnie. Później już cały czas odpalał. Jakieś pomysły? Samochód stał na powietrzu ponad 6 miesięcy nie używany.