SCENIC ^ C-MAX

06 Kwi 2009, 09:47

Witam,
jak w tytule szukam wad i zalet wpisanych samochodów z silnikiem DIESLA, finansowo rocznik SCENIC 2002-03; FORD za te same pieniądze 2004r. interesuje mnie kłopotowość aut :-) spalanie praktyczne, bagażnik, jak ktoś wrzuci coś od siebie będę wdzięczny. Chciałbym kupić i jeździć przez dłuższą chwile. Do tego wyboru doprowadziła mnie wyższa pozycja za kierownicą.
Zgóry dzięki za wpisy
cup
Nowicjusz

06 Kwi 2009, 11:17

Z tych aut lepszy wybór to Ford ale jeszcze lepszy to Zafira...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

06 Kwi 2009, 16:59

scenic 2002-2003 to rozumiem że na starej budzie :)

miałem takiego w silniku diesla 1.9 CDi , 105 KM , jeździ się naprawdę wygodnie , przyspieszenie stoi na bardzo dobrym poziomie , jak już wspomniałeś siedzie się bardzo wysoko za kierownicą , do jego zalet zaliczyłbym jeszcze dzielone tylne siedzenia , bardzo fajna sprawa

na wyposażeniu bardzo często można spotkać klimatyzacje , spalanie 7-8 litrów przy ciężkiej nodze , jeśli jeździsz spacerowo to do 6 może zejdziesz
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 200 od dzidy
    Moja skrzynka pęka w szwach od zapytań nt. mojego samochodu (ponad 300 wiadomości priv już), więc pomyślałem, że spróbuję przybliżyć to co mam i dokumentować jak się sprawuje (lysy30 mnie pilnuje w tym względzie :D). ...