REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
waalzer88 napisał(a):Byłem sprawdzić zbieżność - wszystko ok.
Znam tylko jeden rodzaj opon prawych i lewych, a mianowicie asymetryczne-kierunkowe(bardzo rzadko spotykane). Prawdopodobnie chodzi Ci o zwykłe kierunkowe, na osobnych felgach, których bez przełożenia na feldze rzeczywiście nie można zamienić stronami(ale po przełożeniu jak najbardziej jest to możliwe)waalzer88 napisał(a):Mimo że nie można na stałe - bo zimówki nie są dwukierunkowe
Sama zbiezność nie ma praktycznie wpływu na ściaganie.Wazna jest geometria tzn.kąt pochylenia koła,wyprzedzenie sworznia zwrotnicy.waalzer88 napisał(a):Byłem sprawdzić zbieżność - wszystko ok.
MotoAl-oczywiscie ze mozna w ten sposób.Ale zeby byc pewnym ze to wina obecnych opon na przodzie to jednak tez proponuje najpierw zamiane,jazda probna-nie ma wiekszego znaczenia ze kierunkowe/na probe mozna to zrobic/Dopiero po próbie zobaczyc co dała zamiana calych kól i jezeli jest jeszcze zle mieszac z tyłem.Jezeli to nie pomoze pomiar i regulacja calej geometrii...MotoAlbercik napisał(a):przełóż opony przód na tył i zobaczysz czy będzie lepiej
Dokładnie ja bym tak zrobił na miejscu autora i sprawdził czy coś się zmieni. Dla testu można spokojnie tak zrobić nawet jak opony są kierunkowe i przy takiej zmianie będą kręciły się odwrotnie.Migi60 napisał(a):Ale zeby byc pewnym ze to wina obecnych opon na przodzie to jednak tez proponuje najpierw zamiane,jazda probna-nie ma wiekszego znaczenia ze kierunkowe/na probe mozna to zrobic/Dopiero po próbie zobaczyc co dała zamiana calych kól