Ściąganie w lewo - Kia Rio

27 Lis 2022, 10:11

Witam po uderzniu w lewe koło został wymieniony wahacz ustawiłem zbieżność jednak nadal ściąga w lewo. Uzyskałem informacje że kąt się nie zgadza ale tego się nie ustawia i to może być powodem ściągania. Może ktoś doradzi czy z wydruku można coś wywnioskować bez wymiany na chybil trafił bo ponoć można wymienić przednia ramę(sanki) lub całą noge zawieszenia gołym okiem nie widać aby coś było skrzywione pozdrawiam

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

damian6017
Obserwowany

Zdjęcia: 0

27 Lis 2022, 12:34

damian6017 napisał(a):po uderzniu w lewe koło został wymieniony wahacz ustawiłem zbieżność jednak nadal ściąga w lewo
Jak to uderzenie w koło wyglądało? Było to uderzenie boczne z dołu, góry?

Z tego co zamieściłeś widać, że problem z kątami jest przy prawym kole więc nie tym które zostało uderzone.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Droga od koncepcji do samochodu
    Gdy samochód zjeżdża z linii produkcyjnej, jest w nim już zawarty efekt wysiłku wielu osób. Stworzenie nowego modelu to długi i kompleksowy proces, na który składają się lata doświadczenia zebrane przy ...
    W jakich butach najlepiej prowadzić samochód?
    Niejeden kierowca myśląc o bezpieczeństwie jazdy i zachowaniu ostrożności na drodze, pomija dobór odpowiedniego obuwia. Tymczasem wsiadając za kierownicę w butach na koturnie, wysokim obcasie czy w klapkach, może doprowadzić ...