SCIROCCO Problem ze wspomaganiem

21 Lis 2007, 16:34

Na wstępie witam wszystkich mam na imię Tomek.
Otóż jak auto postoi ok 2 godzinki wspomaganie przycina.
Idzie nagle opór trzeba mocniej pokręcić słychać nagle takie puknięcie i znowu idzie.Poprzycina tak ok 10-15 min i potem jest już dobrze działa normalnie.Jak znowu postoi ze 2 godzinki to znowu to samo :(
To co zrobiłem do tej pory to przepłukałem układ bo był dośc mocno zaszlamiony ale niestety to nie pomogło.Przepłukałem 5 litrami zielonego płynu Fabi zalałem równierz zielonym przedtem też był zielony.
Jednak za jakieś 2 tyg zauważyłem że znowu płyn jest brudny choć przepłukane było solidnie.
Prosze o porady.
Pozdr Tomek
Tomek
Gółek
Nowicjusz

• 21 Lis 2007, 19:31

Sprubuj przepłukać jeszcze raz - być może ukjład był bardziej zaszlamiony i to co było rzadkie,to wypłukałeś,a to co było twardsze,pozostało i rozpuszcza się dopiero po czasie.Stąd ten ponowny szlam.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ustawić prawidłowo lusterka w samochodzie?
      Prawidłowe ustawienie lusterek ma istotny wpływ na bezpieczeństwo – od tego zależy, czy kierowca będzie mógł dokładnie obserwować sytuację na drodze. Ważne, aby w ustawieniu lusterek wykazywać się starannością ...
      Nie bój się odebrać kluczyków
      Często wahamy się lub nie chcemy reagować, gdy widzimy, że ktoś z naszych bliskich chce wsiąść za kierownicę po tym, jak spożywał alkohol. Jednak pamiętajmy, że kierowca pod wpływem alkoholu zawsze stanowi zagrożenie i może ...