Seat arosa 1.0 benz.

26 Lut 2011, 11:17

Witam .
Mam probem z moim samochodem a konkretnie z jego odpaleniem .
Gdy załoczyłem samochod odpalił i gdy weszedł na wieksze obroty to sie zapaliła lampka oleju , sprawdziłem stan oleju i bylo ok . odpaliłem i przegazowałem go 3 razy ale lampka dalej swiecila po pewnym czasie gdy go zostawiłem by sie zagrzał zgasł i juz nie dało sie go odpalic . sprawdziłem akumulator i naładowałem ale był dobry.
Sam nie wiem w czym lezy problem :cry: prosze o pomoc . z gory dziekuje .
Danny D
Danny d
Nowicjusz

Miejscowość: rybnik

26 Lut 2011, 19:39

zawsze pisz rocznik auta to bardzo duzo ulatwia
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

27 Lut 2011, 11:59

Danny d napisał(a): i gdy weszedł na wieksze obroty to sie zapaliła lampka oleju , sprawdziłem stan oleju i bylo ok . odpaliłem i przegazowałem go 3 razy ale lampka dalej swiecila po pewnym czasie gdy go zostawiłem by sie zagrzał zgasł i juz nie dało sie go odpalic . .

No skoro lampka oleju się paliła , mimo że olej był to świadczyło najprędzej o braku ciśnienia oleju w silniku. Jak zostawiłeś auto aby się zagrzało a nie było smarowania to może oznaczać zatarcie silnika. A w ogóle to rozrusznik obraca wał po tym jak zgasł?
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...