Seat Cordoba 1,6 CLX problem z centralką

21 Wrz 2013, 00:55

Witam!
Mam w swojej Cordobie z 95r. taki problem ze gdy od strony kierowcy zamykam zamek to zamykaja sie wszystkie drzwi i zaczyna mrygać dioda od alarmy natomiast gdy chce otworzyć to otwieraja się tylko drzwi kierowcy i dioda od alarmu nie gaśnie i po otwarciu drzwi włącza się alarm. Od strony pasazera jes wszystko ok zamykanie i otwieranie dziala bez zarzutu. Jaka jest przyczyna tego problemu i jak go rozwiazac?

Mam w kluczyku wbudowany pilot ale nie dziala... wymieniłem baterie i taz nic nawet nie mryga ta czerwona dioda.... Ta od nadawania gdy sprawdzam kamera w telefonie to swieci non stop
dziaba
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 02 2010
Auto: właśnie szukam pierwszego auta

21 Wrz 2013, 11:34

Siłownik od strony kierowcy nie podaje informacji, że drzwi zostały otworzone. Wymiana siłownika (Master) powinna załatwić sprawę. Popatrz wcześniej na wiązkę przewodów, czy nie są uszkodzone. Możesz prysnąć czymś typu WD-40 na ten siłownik, może ruszy.

Ten pilot w kluczyku to nie jest zwykła żaróweczka? Ile jest przycisków?
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

21 Wrz 2013, 14:42

dwa przyciski sa... rozebralem pilot i jest tam plytka i uklady
dziaba
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 02 2010
Auto: właśnie szukam pierwszego auta
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nowoczesny i pełen charakteru - Citroen SpaceTourer
    Nowoczesny i pełen charakteru – taki jest nowy CITROËN SpaceTourer. Z nadwoziem dostępnym w trzech wariantach i różnymi konfiguracjami wnętrza doskonale wpisuje się w nowoczesny styl życia – dla rodziny, ...