Seat Cordoba 1,6 Jakie świece do gazu ?

14 Wrz 2007, 08:51

Witam !

8) Pomyślałem sobie,ze tak kocham moje autko ,że dam mu nowe świece :lol: ,chociaz nic złego się nie działo - taki kaprys :P

No i kupiłem świece dedykowane do LPG firmy .... . uwaga ,uwaga ISKRA :roll:
Wykęciłem swoje "stare" Bosche Super D ( są pewnie w tym aucie od nowości :wink: ) - podniecony wkęciłem Iskry :lol:

Auto po zdjęciu nogi z gazu ( jadąc na gazie ) gasło :cry: na benzynie wszysko było ok :?
Więc wróciłem do "Boszy" ,ale on są już stare i chcą odpocząć .
Skoro wydałem aż 30 zl (na darmo :lol: ) za komplet super świec do LPG , nie chce popełnić gafy 2 - gi raz .

Pytam się zatem : jakie świece polecacie do LPG :?: ( w rozsądniej cenie :roll: )
moje autko to Seat Cordoba 1,6 inst III gen.
wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
turbojajko
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Wrz 2007, 16:59

:D Witaj, Kolego! Widzę, że czerepach dobrze Ci doradził z instalką? Zapytałem go, bo siedzi obok i powiedział, że wybacza Ci zakup "Iskier do gazu"...Zwykle do swoich autek, które pomykały na gazie dawałem takie same, jak do benki; można zmniejszyć przerwę między elektrodami o 0,1. W wielu wypowiedziach spotykałem bardzo dobre opinie nt świec NGK, przy czym trzeba dobrze dobrać wg katalogu. :wink:
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

14 Wrz 2007, 17:36

Zgadzam się z kolegą Kardio.Dodam,że wszystkie świece,na których pisze,że są do gazu to ściema.NIE MA ŚWIEC DO GAZU.Są one przeważnie nieco droższe,niż te do benzyny,ale różnią się tylko i wyłącznie odległością na elektrodach o 0,1 mm.Tak więc wymień świece na te,które miałeś,a przerwę na elektrodach zmniejsz o 0,1mm i będzie super.Też słyszałem,że dobrymi świecami są NGK.Ja osobiście jeżdże cały czas na iskrach i nie mam żadnego problemu.Ale ponoć Iskry nie chcą "pasować" do wszystkich silników.Sam nie wiem dlaczego,ale to prawda.Skoro już kupiłeś te Iskry,sprawdz odległość między elektrodami jak jest i sprawdz jaką powinieneś mieć.A jak to nie pomoże,to może warto zainwestować w NGK...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

02 Paź 2007, 20:05

ja w swoim dawnym kadecie 1.3 miałem załozone swiece NGK i nigdy mnie nie zawiodły.teraz tez je kupiłem i maszyna cyka.zamontowałem tez do 2.0 gsi 8v i tez grają ale chwilowo mam awarie wiec nie jezdze nim.dobrze ze nie kupiłem tych Iskierek do gazu.tez mi proponowali.a swoją drogą patrzyłem na opakowanie od tych Iskier Lpg i nie znalazłem na nich nazwy OPEL.bardzo sie tym faktem zdziwiłem gdyż wypisane było tam dosyć dużo znanych marek.
chicken19
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kupuję samochód - gdzie rozglądać się za autami?
    Zastanawiasz się nad zakupem samochodu? Na pewno jest to dość stresująca chwila, patrząc szczególnie na fakt, iż nowości nie brakuje. Im więcej posiadamy pieniędzy, tym większy zakres możliwości mamy do wyboru. Niezależnie ...