Seat Cordoba 1.9 TDI problem z panelem komputera

12 Paź 2009, 15:12

Witam
Od kilku dni po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka panel komputera zapala się i gaśnie taki stan utrzymuje się przez jakiś czas a później wyłącza się do czasu ponownego włączenia zasilania czyli wystarczy, że wyłączę alarm a panel zaczyna migać. Po uruchomieniu silnika i podczas jazdy nie występuje ten problem.
Dzisiaj odłączyłem akumulator na ponad godzinę ale również nic się nie zmieniło po ponownym jego podłączeniu.
Dziękuje za pomoc.
kedar123
Nowicjusz

Miejscowość: Gorey
  • 12 Paź 2009, 17:22

Elektronika pokładowa nie lubi wilgoci i z czasem dochodzi do pojawienia się korozji
    na przewodach.Najprawdopodobniej winny nie jest sam wyświetlacz,tylko taśma,
    która przewodzi dane.Najlepiej jest wymontować całość i wysuszyć przez kilka
    dni w domu,w ciepłym miejscu.Jeśli to nie pomoże,konieczna będzie wymiana
    całego elementu
    piotr2273
    Aktywny

18 Paź 2009, 02:39

piotr2273 napisał(a):Elektronika pokładowa nie lubi wilgoci i z czasem dochodzi do pojawienia się korozji
    na przewodach.Najprawdopodobniej winny nie jest sam wyświetlacz,tylko taśma,
    która przewodzi dane.Najlepiej jest wymontować całość i wysuszyć przez kilka
    dni w domu,w ciepłym miejscu.Jeśli to nie pomoże,konieczna będzie wymiana
    całego elementu

Dzięki za odpowiedź.
    Tak jak napisałeś wymontowałem panel i przetrzymałem go w domu przez 2 dni ale nic to nie dało po kilku godzinach problem pojawił się ponownie.

Ktoś ma jakieś jeszcze inne pomysły?
    kedar123
    Nowicjusz

Miejscowość: Gorey
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...