Seat cordoba PROSZE O POMOC :((

12 Cze 2015, 19:12

dobra kij z gazem pali 13 l to trudno, ale zalalem 10 litrow benzyny i przejechalem tylko 68 Km... wyszlo 15 l pb na 100 i jak jezdzilem na pb to z dmuchawy strasznie bylo czuc benzyne a wskazowka od zbiornika szla w dol :( czemu tak? wie ktos może?
Dobrzon
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 02 2015
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: seat cordoba
Silnik: 1.6 65KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

13 Cze 2015, 12:02

bonifacy napisał(a):A ile Ci spala na PB ? Wiedz że jeśli jest problem z gazem to należy rozpocząć diagnostykę / naprawę na paliwie podstawowym.

Pytałem o to wcześniej . Ciekawy jestem jak długo będziecie eksperymentować :mrgreen: Jakiś mechanior odłączył Ci sondę . Ciekawe w którym miejscu to zrobił ?
Nie bez znaczenia jest emulacja sondy na gazie. Z praktyki starsze wieśwageny i jego pochodne jeśli jej nie będą miały lub będą miały niewłaściwą to nie będą dobrze chodziły po przejściu na BP.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi

15 Cze 2015, 17:17

czyli jak na pb jezdzic chce to musze poprostu podłączyć sondę? jakies 2 wtyczki rozłączył od siebie poprostu
Dobrzon
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 02 2015
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: seat cordoba
Silnik: 1.6 65KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wady i zalety opon całorocznych / wielosezonowych
    Widzę, że trend kupowania opon tego typu utrzymuje się i z roku na rok coraz więcej kierowców decyduje się na takie opony. Postanowiłem dodać taki temat w którym każdy może napisać własne zdanie odnośnie wyboru ...
    Czy Toyota planuje następcę MR2?
    Toyota od dawna zapowiada, że jej gama sportowych samochodów będzie składała się z trzech modeli. Obecnie na rynku jest oferowana Toyota GT86, a jeszcze w tym roku do pierwszych odbiorców trafi nowa Supra. Na ...