Seat ibiza 1.4

01 Sie 2010, 14:56

Witam mam Seata ibize 1.4 97r i kiedy wkladam kluczyk do stacyjki i go przekrecam to silnik nie chce zapalic. mam to szczególnie gdy długo stoi na słoncu. Czy ktoś wie co to moze byc?
Ostatnio edytowany przez Damiano7777, 01 Sie 2010, 21:51, edytowano w sumie 1 raz
Damiano7777
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

01 Sie 2010, 21:51

Masz immo?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

03 Sie 2010, 21:21

Chyba tak, otwieram samochód przez pilota w kluczyku tylko że nie mam alarmu. Ale mi się wydaje że to może jest nadpalona kostka w stacyjce? Co ty na to?
Damiano7777
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

04 Sie 2010, 17:32

A kontrolki wogóle świecą po przekręceniu kluczyka? Czy rozrusznik kręci, czy nie ? Czy słychac cokolwiek po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłony np. cykanie? Więcej wiadomości kolego :wink:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Sie 2010, 08:19

W moim CC też to mam. Nie zawsze, ale bywa, jak ostatnio - nie chce zapalić mimo, że wszystko niby w porządku. mechanik mi mówił, że to może wina paliwa złej jakości... Kto wie?
Pozdrawiam wesoło i z wdziękiem;-)
alixia
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
Prawo jazdy: 01 01 1990
Auto: Toyota Yaris
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, czy wiesz, kiedy wyprzedzasz?
    Wyprzedzanie sprawia problemy wielu kierowcom. Często można zaobserwować łamanie przepisów ruchu drogowego przez osoby wykonujące ten manewr. W niektórych sytuacjach kierujący nie zdają sobie nawet sprawy, że ...
    Miejski środek transportu nowy skuter BMW C evolution
    Pojawienie się skutera C evolution oznacza początek nowego rozdziału w segmencie miejskich środków transportu BMW Motorrad. Oba maksiskutery napędzane konwencjonalnymi silnikami - C 600 Sport i C 650 GT – odniosły ...