Seat Ibiza III złamana dźwignia podnoszenia oparcia siedzenia..

09 Gru 2021, 14:03

Witam. Złamało mi się ramię, dźwignia do podnoszenia oparcia siedzenia na końcu wewnątrz uchwytu. Gdziekolwiek nie szukałem na internecie na Allegro wszędzie jest dostępny tylko uchwyt i nie mogę nigdzie znaleźć tego elementu lub całego mechanizmu. Czy jest to dostępne, czy da się to naprawić? Proszę o informację.
Wojtech123
Nowicjusz

09 Gru 2021, 14:21

Nie wiem co tam dokładnie się złamało i jak to wygląda ale może się okazać że trzeba wymienić całe sanki fotela. Swoją drogą ułamał się jakiś plastikowy element? Możesz wrzucić jakieś zdjęcia na których będzie widać co tam się dokładnie stało?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Gru 2021, 14:26

Mogę wrzucić zdjęcia ale dopiero wieczorem a element który się ułamał jest metalowy, to dźwignia która wychodzi przez otwór z oparcia i wchodzi do plastikowej rączki i jest tam zamocowana stalową spinką tak jak na zdjęciu
Wojtech123
Nowicjusz

09 Gru 2021, 17:13

Wojtech123 napisał(a):element który się ułamał jest metalowy
No to nawet jak takiego nowego nie dostaniesz to można by było pospawać, wyszlifować, pomalować i założyć :) zobaczymy jak wrzucisz zdjęcia co to dokładnie jest.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Gru 2021, 20:58

Niestety nie jest to część zamienna którą można kupić

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

W katalogu jak widać nie ma . Trzeba rzeżbić lub kupić cały używany fotel
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

09 Gru 2021, 22:56

Dzięki bonifacy dokładnie o ten element chodzi który jest na rysunku wskazany czerwoną strzałką i jest wsunięty do spinki nr 5 i w całości wchodzi do uchwytu nr 6 I złamało się wewnątrz uchwytu na tym przewężeniu przy samym końcu dokładnie w miejscu gdzie wskazuje strzałka. Więc jeśli nie da się kupić tego elementu to odpada opcja kupienia używanego fotela bo to bez sensu zostaje opcja rzeźbienia
Wojtech123
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak polskie miasta wspierają elektromobilność?
    Cisza i dobra jakość powietrza – tego brakuje mieszkańcom wielu polskich miast. W odpowiedzi na ten problem coraz więcej samorządów promuje elektromobilność, ponieważ pojazdy elektryczne zapewniają transport ...