REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Nie słuchaj . To jest nieprawda. Pompa zbiera paliwo prawie z dna zbiornika. Przy pełnym zbiorniku też byłoby takie ryzyko. No chyba że gluty pływają na wierzchu.Co do problemu to są pojazdy gdzie po wyjechaniu paliwa do zera należy zatankować minimum połowę zbiornika. Wynika to z konstrukcji pompy paliwowej i zespołu zasilającego w baku. Ile Ty dolałeś paliwa ?artur73 napisał(a):możliwe że wyjeżdżając paliwo do zera podciągnął szlam z baku i się zapchał.
To jest tylko sposób orientacyjny nic nie mówiący. Ciśnienie paliwa na wtryskiwaczu mierzy się manometrem podłączonym przez trójnik na przewodzie zasilającym tzw. monowtrysk. Ma być 1,2 bara. Mniejsze wskazuje na uszkodzenie pompy , zapchany filtr paliwa , uszkodzony zawór przelewowy itp. Przy odstępstwach od nominalnego ciśnienia w dół jak i w górę będą problemy z pracą silnika . Im większe odchyłki tym gorzej. Skoro mierzyłeś na palec i twierdzisz że jest dobrze to niech tak będzie.kowal1998 napisał(a):z paliwem jest wszystko ok zdjąłem przewód i paliwo się leje jak palcem zatacham ciśnienie jest dobre.
kowal1998 napisał(a):Wczoraj brakło mi benzyny po dolaniu benzyny samochód chwile nie palił za chwile zapalił na 3 sekundy i zgasł próbowałem później parę razy ale to samo na 10 odpalani przy jednym mogłem dać gazu i nie zgasł na wysokich obrotach jak trzymałem pedał gazu chodził ciągle jak pościłem to zgas