REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dosyć wysoki masz moment obrotowy i tu pisząc o dziwnych dźwiękach mogą być one od dwumasy lub czasem nawet od skrzyni. Myślę że przy takim momencie skrzynia może się w pewnym momencie poddać z uwagi na większe przeciążenia niż w oryginale.Epcia napisał(a):podniesiona moc do 215km/485nm
Może to być oznaka dwumasy.Epcia napisał(a):na jałowym ma drgawki które czuć nawet w samochodzie dodatkowo na połączeniu silnika ze skrzynia słychać delikatny żegot, klepanie, nie wiem jak to określić po prostu nie jest to praca taka jak być powinna.
Płynu chłodzenia Ci nie ubywa sprawdzałeś? Czy jak trochę pochodzi to kapie z rury woda? Jeździsz na krótkich odcinkach?Epcia napisał(a):Druga sprawa to rano po zapaleniu puszcza dymka przez jakąś minute Góra dwie, nie są to kleby dymu ale jednak kopci na jasny kolor
jeżeli masz olej w dolocie turbo to tu może być problem musisz najpierw uporać się z tym problemem i dopiero zobaczyć czy się poprawi i zmniejszy kopcenie. Jak już masz czarny nalot to znaczy że za dużo kopci.Epcia napisał(a):kopci również na czarno gdy mu się da więcej gazu, często po ostrzejsze jeździe na zderzaku w okolicach wydechu zbiera się czarny nalot/sadza ale ze względu że jest przelot uważam że tak musi być( jeśli jestem w błędzie to proszę o poprawienie mnie)
Musisz uważać podczas przyspieszania na niskie prędkości obrotowe przy takim wysokim momencie.Epcia napisał(a):Silnik ma moc ciągnie jak wariat.