Seat Leon 1p FR BMN - Błąd Map Sensor?

24 Sie 2020, 09:32

Witam, orientuję się ktoś co może być nie tak po kodzie błędu? Jak lekko dodaję gazu podczas jazdy to samochód delikatnie szarpie w okolicach 2k obrotów, gdy dodam mocniej to jedzie płynnie. Z tego co wyczytałem to czujnik ciśnienia doładowania wariuje, miał ktoś podobny problem?

Seat Leon 1p FR BMN - Błąd Map Sensor?
Ervith
Nowicjusz

Auto: nie mam

24 Sie 2020, 11:03

Sprawdź wtyczkę od czujnika (czasem problemy z połączeniem potrafią powodować taki błąd) i sam czujnik czy nie jest bardzo brudny. Jak bym wyczyścił jedno i drugie po czym ponownie sprawdził czy błąd wróci.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Sie 2020, 11:26

A orientuje się ktoś gdzie dokładnie znajduje się map sensor w Leonie 1p silnik BMN bo go nie mogę za cholere znaleźć? Najlepiej jakby ktoś mi pokazał na jakimś zdjęciu.
Ervith
Nowicjusz

Auto: nie mam

25 Sie 2020, 12:57

Ervith napisał(a):orientuje się ktoś gdzie dokładnie znajduje się map sensor w Leonie 1p silnik BMN bo go nie mogę za cholere znaleźć?
Powinien być w kolektorze ssącym. Sprawdź dokładnie czujnik powinien być widoczny.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczne jesienne weekendy
    Wciąż zbyt wielu polskich kierowców ignoruje ryzyko związane z prowadzeniem samochodu po spożyciu alkoholu, takie jak większa brawura, gorsza umiejętność oceny sytuacji na drodze czy spowolnienie reakcji za kierownicą. ...
    V-ósemki w planach Lexusa. Jest nowy patent
    Lexus słynie z cenionych silników V8. Japończycy podkreślają też, że – mimo mody na zelektryfikowane napędy i systemy automatyzujące jazdę – zamierzają nadal produkować samochody dla wymagających entuzjastów ...