Seat Leon 1P1 - awaryjne otworzenie samochodu

25 Lut 2023, 12:58

Witam , mam problem z moim samochodem , jest to SEAT LEON 1P1 2006 1.6 benzyna.

Przez własna głupotę doprowadziłem do tego ze padł mi akomulator i w skutek tego nie mogę odblokować centralnego zamka No i otworzyć drzwi poprzez kluczyk. Na dodatek gdy kupiłem samochód kupiłem z nie niedziałająca wkładka od strony kierowcy wiec otwarcie jest nie możliwe.

Po obejrzeniu filmików na YouTube próbowałem uchylić drzwi od strony kierowcy poprzez poduszki rozpierające, ale gdy złapie drucikiem klamkę i uchylam maksymalnie w stronę otwierania jest to bez efektu (zamek dalej jest zablokowany) po prostu ruszam klamka w jedna i druga.

Próbowałem również nakleić taśmę na tylnią szybę gdzie sa korbki i ciągnąć ta szybę w dół ale bez szans.Szara taśma się urywa a szyba tylko się nagina.

Próbuje wszystkiego aby obejść się bez rozbijają szyby czy tez wizyty u mechanika. Ale powoli myśle ze nie mam wyjścia…

Moi drodzy jakiś pomysł ?
Może jakieś awaryjne otwieranie maski?

Dodam ze samochód stoi pod blokiem na zewnątrz wiec warunki są ograniczone

Dziękuje z góry pozdrawiam
Freaks
Obserwowany

25 Lut 2023, 18:29

Freaks napisał(a):Po obejrzeniu filmików na YouTube próbowałem uchylić drzwi od strony kierowcy poprzez poduszki rozpierające, ale gdy złapie drucikiem klamkę i uchylam maksymalnie w stronę otwierania jest to bez efektu (zamek dalej jest zablokowany) po prostu ruszam klamka w jedna i druga.
Bez sensu . Jeśli masz w zamku centralnym funkcję safe lock to od środka auta nie otworzysz . Podnosisz auto z przodu , jeśli jest dolna osłona pod sinikiem to ją demontujesz . Bierzesz inny akumulator , przewody rozruchowe . Podpinasz minus z masą pojazdu , plus pod gruby kabel na rozruszniku lub alternatorze. Masz napięcie w aucie i pilotem go otwierasz .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

26 Lut 2023, 10:05

Witam.
Dziękuje panowie za pomoc , nie poddałem i się i otworzyłem tylne drzwi.
Podważyłem drzwi na 3 poduszkach No i Próbowałem tak zrobić i ruszać drucikiem aby otworzyć szybę w tylnich drzwiach
Pozdrawiam
Freaks
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła AHS (2012)
    Opracowany przez japońską markę Lexus, system adaptacyjnych świateł drogowych AHS (Adaptive High-beam System) pozwala maksymalnie wykorzystać moc świateł drogowych, nie oślepiając innych użytkowników drogi. To rozwinięcie ...
    Kultowe japońskie silniki
    Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...