Seat toledo 1,6

25 Lip 2009, 10:43

Jestem kobieta i przepraszam jesli moje pytanie moze sie komus wydac banalne, jednak dla mnie takie nie jest. Mam 11 letniego seata toledo 1,6. Systematycznie kontroluje go w warsztacie i jest dobrze utrzymany. Jednak ostatnio w zwiazku z przeprowadzka byl kontrolowany w innym warsztacie i nie dziala prawidlowo. Problem w tym ze przy prowadzeniu na wyzszym biegu np. 4 lub 3 i hamowaniu bez redukcji biegu lub na luzie, tj. bez wrzuconego biegu, po prostu gasnie (oczywiscie spadaja wowczas obroty silnika). Wczesniej nie mialam tego problemu, prowadzenie go jest teraz dla mnie bardzo stresujace. Czy uzytkownicy forum mogliby podpowiedziec mi w czym tkwi problem?
Uran26
uran26
Nowicjusz

Miejscowość: lublin
  • 25 Lip 2009, 16:02

prawdopodobnie niesprawne (nieszczelne) wspomaganie hamulców i sprawdź przez odłączenie przewodu wspomagamnia hamulców...
    smailer
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: ok Kalisz

26 Lip 2009, 10:16

kolego nie wprowadzaj tu w blad co maja hamulce do obrotow silnika a powiedz kolezanko czy to jest w dieslu benzynie gazie i czy na gazniku czy na wtrysku jezeli w benzynie
    kamilszczak01

26 Lip 2009, 11:26

Dzieje sie to tylko przy hamowaniu?
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

26 Lip 2009, 13:33

przeczytaj dobrze
    kamilszczak01

26 Lip 2009, 15:24

kamilszczak01 napisał(a):kolego nie wprowadzaj tu w blad co maja hamulce do obrotow silnika a powiedz kolezanko czy to jest w dieslu benzynie gazie i czy na gazniku czy na wtrysku jezeli w benzynie
    kolego nie znasz się powinieneś wiedzieć że podciśnienie ma wpływ na pracę silnika
    smailer
    Początkujący
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Camry
      Nowa Toyota Camry to kolejny wielki powrót. Japoński sedan był niedostępny w polskich salonach Toyoty przez 14 lat. W tym roku powrócił i tak jak nowy RAV4 jest oparty na modułowej platformie GA-K z rodziny ...
      Hyundai i30 nowej generacji w wersji 3-drzwiowej
      Hyundai zaprezentował pierwsze zdjęcia nowego modelu i30 w wersji 3-drzwiowej, którego oficjalna premiera będzie miała miejsce 27 września, podczas targów motoryzacyjnych w Paryżu. 3-drzwiowa wersja i30 jest ...

26 Lip 2009, 17:11

Tak chodzi tu o serwo, mozesz sprawdzic odlaczajac przewod podcisnieniowy od serwa.
    dawidbn
    Zaawansowany

26 Lip 2009, 20:39

JESTES d...l I TYLE NADAJESZ SIE KAZDEGO WPROWOWADZASZ W BLAD I POZA TYM MYSLISZ ZE KOBIETA BEDZIE SIE GRZEBALA W SAMOCHODZIE ??? CHCIALA SIE TYLKO DOWIEDZIEC CO MOZE BYC TEGO PRZYCZYNAL
    kamilszczak01

26 Lip 2009, 21:13

PAN WIELKI MECHANIK SIĘ CHYBA ZAPOMNIAŁ ŻE JEST TO FORUM MOTORYZACYJNE JEŻELI CHCE KOGOŚ OBRAŻAĆ ZAPRASZAM NA STRONY O TAKIEJ WŁAŚNIE TEMATYCE... WOLNOŚĆ WYPOWIEDZI JEST CZASAMI GORSZA NIŻ DŻUMA...
    smailer
    Początkujący
    Awatar użytkownika

26 Lip 2009, 22:01

Dobra ignor musi poleciec bo ten kto najmniej wie to sie najwiecej odzywa i jak jeszcze neguje to co on napisal to juz wogole sie denerwuje tak zawsze bylo jest i bedzie niestety. Ja wiem jaka mam wiedze praktyke i nie bede sie klocil z kims kto ma swoja teorie.
    W Krwi benzyna, zamiast Serca turbina
    dawidbn
    Zaawansowany

27 Lip 2009, 02:22

gdzie jest admin?!
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia