REKLAMA
Witam serdecznie, stoję przed wyborem samochodu. Cena jaką dysponuję to 65-70 tys zł. 70 to juz maks jaki moge dać za auto ze wszystkimi opłatami itp.
Czego oczekuje? Ładnego sedana z w miarę bogatym wyposażeniem i ekonomicznym silnikiem.
Na pewno będzie to benzyna, dziennie robię krótkie trasy, maks 25-30 km. 2-3 razy w roku jakiś wypad na urlop. Na pewno zależy mi na klimie dwustrefowej, wejściach usb,aux itd.
Mocno w oko wpadło mi Volvo s60 1.6 benzyna. W tym budżecie mogę kupić auto z 2011 roku z całkiem fajnym wyposażeniem. Co możecie o nim powiedzieć,czy spali tak jak mówi producent czyli ok 8.5/100? Jak z awaryjnością i kosztami serwisu itp.
Nastepnie Honda accord,też mi sie podoba,ale silnik 2.0 wydaje mi sie zbyt paliwożerny. Jak jest na prawde?
Myślałem też o Hyundaiu i40 ale niestety poki co nie ten budżet, a nie chce składaka z zagranicy.
Pod uwagę biorę równiez Citroena c5.
Co możecie powiedzieć na temat tych aut? Liczę rowniez na inne propozycje . Nie wykluczam ściągnięcia auta zza granicy gdyż mam taką możliwość.
Dziękuje z góry za udzielenie się w temacie?