SEDAN/COUPE DO 12-13TYŚ

23 Mar 2018, 21:23

Witam wszystkich.Pomału przymierzam się do zmiany auta.Mam kilka typów na oku, ale również z chęcią wysłucham waszych propozycji.Podana cena nie zawiera tzw pakietu startowego na to są osobne pieniądze.

Czego oczekuję od auta:

-nie starszy niż 2002 r choć nie ukrywam, że czym młodsze tym lepiej,
-silnik benzynowy może być ale nie musi z lpg,
-spalanie w trybie mieszanym tak do 9L benzyny na 100km a lpg mało istotne,
-dostępność części oraz ich ceny w granicach rozsądku,
-bardziej zależy mi na komforcie podróżowania po naszych niezbyt udanych drogach niż na przyspieszeniu lecz nie chcę by auto osiągało setkę w więcej niż te 11 sekund co jest ostateczną granicą,
-zależy mi również na dobrym zabezpieczeniu przed korozją,
-wnętrze nie ma być szarawe i nudne :roll: nie ukrywam, że podoba mi się jasny środek ale dobrze zachowany czarny też może być :)

Moje typy:

-Volvo S60,
-Peugeot 407,
-Mercedes W203,
-Ford Mondeo mk3
-VW Passat B5 FL.

Prosiłbym byście mi powiedzieli czy warto tymi autami się zainteresować, czego omijać oraz na co uważać :) z góry dzięki!
Zavi
Nowicjusz

Auto: BMW

23 Mar 2018, 21:39

Zavi napisał(a):zależy mi również na dobrym zabezpieczeniu przed korozją,

Zavi napisał(a):Mercedes W203,

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Poza tym spoko chociaż nie wróżę szczególnych sukcesów w szukaniu 407 czy s60 w dobrym stanie.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Mar 2018, 22:10

No własnie zdawałem sobie sprawę, że mercedes może nie spełniać tego warunku :mrgreen: ale chciałem poznać opinię innych czy faktycznie jest aż taka tragedia :ok:
Zavi
Nowicjusz

Auto: BMW

23 Mar 2018, 22:18

Jeśli chodzi o Puga to ja bym zszedł do 406, znalazł coś do 10k, za resztę ogarnął i jeździł.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rozgrzany asfalt może być niebezpieczny!
    Letnie upały są nie tylko uciążliwe dla kierowców z powodu wysokich temperatur w kabinie, nagrzewających się plastików oraz towarzyszącego uczucia rozdrażnienia i zmęczenia, ale także ze względu na stan nawierzchni, ...