SEDAN/COUPE DO 12-13TYŚ

23 Mar 2018, 20:23

Witam wszystkich.Pomału przymierzam się do zmiany auta.Mam kilka typów na oku, ale również z chęcią wysłucham waszych propozycji.Podana cena nie zawiera tzw pakietu startowego na to są osobne pieniądze.

Czego oczekuję od auta:

-nie starszy niż 2002 r choć nie ukrywam, że czym młodsze tym lepiej,
-silnik benzynowy może być ale nie musi z lpg,
-spalanie w trybie mieszanym tak do 9L benzyny na 100km a lpg mało istotne,
-dostępność części oraz ich ceny w granicach rozsądku,
-bardziej zależy mi na komforcie podróżowania po naszych niezbyt udanych drogach niż na przyspieszeniu lecz nie chcę by auto osiągało setkę w więcej niż te 11 sekund co jest ostateczną granicą,
-zależy mi również na dobrym zabezpieczeniu przed korozją,
-wnętrze nie ma być szarawe i nudne :roll: nie ukrywam, że podoba mi się jasny środek ale dobrze zachowany czarny też może być :)

Moje typy:

-Volvo S60,
-Peugeot 407,
-Mercedes W203,
-Ford Mondeo mk3
-VW Passat B5 FL.

Prosiłbym byście mi powiedzieli czy warto tymi autami się zainteresować, czego omijać oraz na co uważać :) z góry dzięki!
Zavi
Nowicjusz

Auto: BMW

23 Mar 2018, 20:39

Zavi napisał(a):zależy mi również na dobrym zabezpieczeniu przed korozją,

Zavi napisał(a):Mercedes W203,

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Poza tym spoko chociaż nie wróżę szczególnych sukcesów w szukaniu 407 czy s60 w dobrym stanie.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Mar 2018, 21:10

No własnie zdawałem sobie sprawę, że mercedes może nie spełniać tego warunku :mrgreen: ale chciałem poznać opinię innych czy faktycznie jest aż taka tragedia :ok:
Zavi
Nowicjusz

Auto: BMW

23 Mar 2018, 21:18

Jeśli chodzi o Puga to ja bym zszedł do 406, znalazł coś do 10k, za resztę ogarnął i jeździł.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Kolejny body kit dla Lexusa LC
    Lexus LC zaskarbił sobie sympatię tunerów. Nic dziwnego, w końcu nie dość, że seryjnie wygląda świetnie, to jest klasycznym coupé z napędem na tył i V-ósemką albo mocną jednostką hybrydową pod maską. ...