Sedan/Coupe około 80k

22 Lut 2023, 14:44

Witam,

Zaczynam się rozglądać za opcjami na kupno pierwszego auta, szukam czegoś z napędem 4x4 lub RWD. Generalnie chciałbym żeby samochód miał chociaż 200km i dawał radość z jazdy. Na chwilę obecną najbardziej zainteresowała mnie Gt86, niestety mając powyżej 190cm wzrostu miejsca z tyłu zabraknie, o ile takie było, więc odpada przewożenie 4 pasażerów. Audi a4 b8 również wpadło w oko. Założenie jest takie, że samochód ma być atrakcyjny, dawać przyjemność z jazdy oraz być w miarę wytrzymały. Nie zależy mi na tym aby auto było rekordzistą na prostych, ma być to daily dające mnóstwo radości.

Dziękuję za pomoc.
D4NI0
Nowicjusz

22 Lut 2023, 15:24

D4NI0 napisał(a):samochód ma być atrakcyjny, dawać przyjemność z jazdy oraz być w miarę wytrzymały.

No tak audi a4 pasuje jak ulał :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nooo ale może dla kogoś rodzinny sedan stojący na co drugim rogu ulicy jest atrakcyjny i daje frajdę z jazdy. Nie oceniam ale na twoim miejscu poszukałbym sobie chociaż Lexusa is 250/350
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

22 Lut 2023, 16:17

Nie nie, źle mnie zrozumiałeś. Jestem otwarty na wszelkie propozycje, podejrzewam że większość osób obecnych na forum jeździła w życiu kilkukrotnie większą liczbą aut niż ja, podałem tylko to co wpadło mi w oko przeglądając otomoto. Na szybko sprawdziłem, lexus którego wymieniłeś wygląda bardzo fajnie, zainteresuje się nim bardziej. Jeśli masz jeszcze jakieś typy to możesz się nimi podzielić, z chęcią rozszerzę wiedzę, która jest bardzo podstawowa.
D4NI0
Nowicjusz

22 Lut 2023, 17:51

Lexus IS jak i Audi A4 dla czterech dorosłych osób będzie dosyć ciasnym samochodem szczególnie dla tych siedzących z tyłu jak Ci z przodu odsuną fotele żeby mieć komfortowo. Moim zdaniem musisz się zastanowić czy chcesz bardziej komfortowo jak tak to większe auto, czy bardziej agresywnie i sportowo kosztem miejsca we wnętrzu.

Czy masz jeszcze jakieś ograniczenie co do rocznika jeżeli chodzi o wiek samochodu w takim budżecie?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Lut 2023, 17:58

Rokiko napisał(a):Lexus IS jak i Audi A4 dla czterech dorosłych osób będzie dosyć ciasnym samochodem szczególnie dla tych siedzących z tyłu jak Ci z przodu odsuną fotele żeby mieć komfortowo. Moim zdaniem musisz się zastanowić czy chcesz bardziej komfortowo jak tak to większe auto, czy bardziej agresywnie i sportowo kosztem miejsca we wnętrzu.

Czy masz jeszcze jakieś ograniczenie co do rocznika jeżeli chodzi o wiek samochodu w takim budżecie?
Wolałbym coś bardziej agresywnie, tylna kanapa nie będzie używana na tyle często aby z tego rezygnować, jednak jeśli już to będą to trasy około 1,5/2h więc do przeżycia. Nie mam żadnych ograniczeń.
D4NI0
Nowicjusz

22 Lut 2023, 20:00

Nie wiem czy zamiast Audi A4 nie wolałbym takiego Superba na wypasie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Edquar
Aktywny
Awatar użytkownika

Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Prestiżowa nagroda dla lotniskowej strefy Lexusa
    W ubiegłym roku na brukselskim lotnisku powstało wyjątkowe miejsce - The Loft by Brussels Airlines and Lexus. Ta spokojna przystań dla strudzonych podróżnych otrzymała właśnie tytuł najlepszej lotniskowej strefy lounge ...

22 Lut 2023, 20:36

Edquar napisał(a):Nie wiem czy zamiast Audi A4 nie wolałbym takiego Superba na wypasie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Nie moje klimaty:/
D4NI0
Nowicjusz