09 Lip 2017, 13:28
Witam, niedawno sprzedałem swój poprzedni samochód i stoję przed kupnem nowego. Autem jeżdżę po mieście na odcinkach do 10 km w jedną stronę ale też w weekendy jeżdżę na trasach po autostradzie. Łącznie jakieś 15 tys rocznie. Potrzebuję samochodu, który będzie wygodny, cichy w środku i będzie się nadawał na trasy. Budżet jaki mam na samochód to 12 tys, chociaż najlepiej żeby auto kosztowało do 11 tys a reszta na pakiet startowy. Jakie auta mnie interesują? Przede wszystkim silnik benzynowy (przynajmniej 180-200 km) z instalacją gazową, obowiązkowo klimatyzacja i najlepiej tempomat na trasy, chciałbym też skrzynie automatyczną ale nie jest to obowiązek. Po głowie chodzi mi Volvo S80 widziałem, że za około 10-11 tys mogę już coś znaleźć, nie wiem tylko który silnik byłby dobry. 2.9 wolnossący wydaję się dobrą opcją, marzeniem byłoby 2.9 biturbo ale nie wiem czy w tych pieniądzach taki samochód byłby dobry. Z innych Volvo C70 2.3T 240 km albo 2.0T. Chrysler 300m 3.5 v6 niestety nie wiem nic Chryslerach więc nie mam pojęcia czy się w to pchać. BMW E39 ale chyba w tych pieniądzach nie znajdę nic zadbanego. Widziałem jedno ogłoszenie Lexusa GS 300 mk1 ale też nie mam rozeznania w tych samochodach, do tego jest ich strasznie mało. Jakie jeszcze inne auta o podobnych gabarytach i mocy mogę znaleźć w tym budżecie, żeby to nie był trup?