REKLAMA
Witam wszystkich
Potrzebuje porady co wybrać : Szukam auta do 20 tysięcy zł i na prawde mam spory dylemat. Jeśli chodzi o przeznaczenie to codzienny dojazd do pracy jakie 2,3 km wiec bliziutko, ewentualnie do jakiegos sklepu po pracy, ogolnie nacodzień km bedzie robił raczej mało, ale co drugi weekend jeżdże na studia 60 km w jedną strone, wiec co drugi weekend robie jakieś 240 km + co jakis czas (średnio tez raz na 2 tygodnie) jezdze do miasta oddalonego o jakies 130 km od mojego. Więc jeśli chodzi o silnik to myslałem o dieslu ze względu na te traski ale z drugiej strony jesli dziennie mam nic robic 6 km to chyba bez sensu, zwlaszcza w zimie gdzie nawet nie zdazy sie dobrze zagrzac Jeśli chodzi o reszte to wolałbym raczej sedana, fajnie by było mieć czym przycisnąć ale nie zalezy mi tak bardzo na tym bo nie chce zostawić połowy pensji na stacji. Wiadome ze najbardziej zależy mi na trwałosci ale to chyba jak każdemu. Obecnie śmigam Seat Toledo II 1.6 105 KM z gazem i jestem bardzo zadowolony tylko chciałbym wymienic go na coś nowszego
Po swoich poszukiwaniach dotychczasowych najbardziej rozważam Seata Leona II lub cos z Honda Accord VII/Toyota Avensis II
Z góry dzięki za pomoc i propozycje