Sedan/Hatchback do 80 tys

07 Wrz 2021, 23:32

Witam,

Szukam auta do 80.000 tyś. Raczej używane. Tylko benzyna wchodzi w grę. Miesięczne przebiegi ok. 1500 km, czasami 2000. Interesuje mnie sedan lub hatchback. Skrzynia biegów manualna lub automatyczna. Mam 3 typy:
- Honda Civic X z silnikiem 1.5 182 KM
- Kia Cee'd III z silnikiem 1.5 160 KM
- Ford Mondeo MK5 tu nie wiem czy silnik 1.5 czy 2.0

Miałem już jazdy próbne i najlepiej czułem się w Fordzie i Hondzie. Co Waszym zdaniem byłoby najlepszym wyborem? A może powinienem zobaczyć też inne auta?
Sienol
Początkujący

Auto: Renault

08 Wrz 2021, 10:34

Patrząc na to co podałeś to moim zdaniem zdecydowanie Honda później Ford i Kia. Ja bym je tak ustawił.

Jeżeli chodzi o inne propozycje z silnikiem benzynowym to jest ich trochę i Ja bym jeszcze spojrzał na:
- Mercedes-Benz CLA
- Opel Insignia B 2.0 (1.5 potrafi więcej spalić i ma mniejszą moc)
- Lexus IS 200t
- Toyota Avensis 1.8 lub 2.0

Nie podałeś ograniczenie względem roku :wink: chyba, że to nie ma znaczenia.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

08 Wrz 2021, 10:42

Jeżeli chodzi o wiek to fajnie byłoby mieć w miarę jak najnowsze auto. Ale ja wyznaje zasadę,że nie patrzę na rocznik lecz na to w jakim jest stanie,bo auto 4-5 letnie może być w dużo lepszym stanie niż 2-letnie
Sienol
Początkujący

Auto: Renault

08 Wrz 2021, 17:21

Te co Ci podałem podchodzą pod Twój gust?

Ostatnio widziałem fajnego Avensisa w sedanie używany z ASO z full wyposażeniem i cena z przebiegiem była całkiem niezła jak na takie auto. One były produkowane do 2018 roku. Tyle że już było zarezerwowane.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Instalacja LPG do Toyoty Avensis T27 2.0 Valvematic
    Jaką instalację polecacie do samochodu Toyota Avensis z silnikiem 2.0 benzyna Valvematic 152KM? Jak wyglądałaby cała instalacja i jakich podzespołów by się składała? Na jaki okres jest gwarancja i jakiej wielkości ...