Sedan/Hatchback do 9k

06 Lut 2017, 19:15

Oferty z Małopolskiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Rover 45 - trochę egzotyk u nas,ma problemy z uszczelką pod głowicą - ale po kupnie auta będzie budżet na "dopieszczenie"
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

06 Lut 2017, 19:27

V5 dobre jak z salonu, nie pakowałbym się w to. Nie wiem co VW myślał tworząc ten silnik... Ani to rzędówka, ani fałka, a nawet to pełnych cylindrów nie ma :| Obejrzyj sobie blok tego czegoś i sam odpowiedz.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

06 Lut 2017, 22:02

Jak tylko dorwę mechanika to postaram się obejrzeć tego avensisa :P A jaki silnik najlepszy był by w Toledo? :)
tomusiek95
Nowicjusz

Auto: Seat cordoba

06 Lut 2017, 22:19

Od biedy 1.6, potem 1.8 i na końcu 1.8T jeśli nie będzie zajechany.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

06 Lut 2017, 23:28

Moim zdaniem 1,8T 180 w Toledo nie do znalezienia i na pewno nie za 9k, jak już to w Leonie ale poniżej 12k bym raczej nie szukał takich autek.
Najlepiej szukać zwykłe 1,8 20v ewentualnie 2.3 V5 bo fajnie brzmi i jedzie :) (tylko nie wiem czy da radę cos kupić za 9k)
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

06 Lut 2017, 23:31

No to glownym faworytem bedzie toledo 1.8
A np jak sie ma sprawa z volvo bo widzialem pare ofert w tej cenie i nie czy w ogole warto na to patrzec? :)
tomusiek95
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

R5 Turbo 3E - auto stworzone do driftu
    R5 Turbo 3E łączy w sobie ultratechniczny design i wybujałe formy z licznymi odniesieniami do sportu samochodowego oraz do świata gier wideo. Takie połączenie przenosi showcar w sferę nowoczesności i technologii na pograniczu ...

07 Lut 2017, 01:45

Posiadam Toledo z silnikiem 1.6 8v akl 101 km. Demon prędkości to to nie jest :) . Ale na wielki + tanie części oraz bezawaryjność. Silnik świetnie znosi lpg, u mnie spalanie w cyklu mieszanym jest na poziomie ok 10 l/100 km . Jeżdżę nim już prawie 3 lata i oprócz spraw eksploatacyjnych nic nie robiłem , oprócz termostatu, czyszczenie i adaptacja przepustnicy i wiadomo regularnie filtry olej itp . Za 9k powinieneś znaleźć dosyć dobry egzemplarz. Jeżeli nie zależy Ci na szczególnie dobrych osiągach , a na niskich kosztach eksploatacji to polecam. Do normalnej jazdy ten silnik spokojnie wystarczy . Na trasie szczególnie przy dużym obciążeniu jest już nieco gorzej. Bardziej patrzyłbym na stan samochodu niż na silnik ( no może oprócz 1.4 , nie wyobrażam sobie tego silnika w Toledo). Ja miałem szczęście i trafiłem na ładny krajowy egzemplarz od 1 właściciela. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę. Pozdrawiam
Sajmonex
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 08 2013
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Seat Toledo
Silnik: 1.6 8V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

11 Lut 2017, 22:57

Poprosił bym o ocenę poniżej wskazanych samochodów ponieważ czas mnie goni a auta nadal nie wybrałem :)
[link do oferty na Olx wygasł]
w
Pozdrawiam :)
tomusiek95
Nowicjusz