Sedan/kompakt do 23-25k zł

06 Kwi 2019, 22:44

A sprawdź dokładnie, bo jak będzie coś z DPF, dwumasą / sprzęgłem, do tego Eolys, LDS i hydro to serwis pod 10000zł może zaistnieć, a przy tym przebiegu różnie to może być.
Trzeba też się dowiedzieć kiedy / czy pasek rozrządu był wymieniony (zgodnie z książką serwisową to 10 lat lub 180000-240000km zależnie od warunków jazdy).

A jeśli chodzi o ogłoszenie bez opisu to ... nie ma chyba czego komentować, nie będziesz się też miał do czego odnieść - bo niby do czego, skoro nic o aucie nie napisano.
Poza tym C5 z takim przebiegiem to najlepiej kupować od pewnej osoby, która ją serwisowała, miała kilka lat w "dobrych rękach", a tutaj kompletnie nie wiadomo co ktoś sprzedaje.

Heh, śmieszny traf ... bo auto z Danii.
Data 1-j rejestracji to 29-11-2010.
To tyle dobrych informacji, bo za dużo w systemie o tej C5-tce nie ma.
Była w leasingu od początku do grudnia 2013 i na tym się jej duńska historia kończy.
Mając te wszystkie dane można sprawdzić polską historię:
https://historiapojazdu.gov.pl/strona-glowna
w systemie nie widnieje aktualne badanie techniczne, które powinno być zrobione w lutym 2019 a obecny właściciel ma auto od lutego 2017.
Gość który ją kupił w 2014 latał ok. 50000-60000km rocznie ... w 2015 przebieg był 135000km ... czy możliwe, żeby kupił C5 diesla w 2014 z ok. 80000km ... trudne pytanie.
tomekdk

07 Kwi 2019, 05:14

Co do przebiegu to źle wpisał VIN,bo już też spojrzałem. Na końcu powinna być cyfra 4 zamiast 3 :/
Antarhei
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 08 2015
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Mercedes-Benz A160
Silnik: 1,6 103KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

07 Kwi 2019, 11:37

Przepraszam za post pod postem, ale byłem dziś ogarnąć to auto, póki co bez gotówki.
Ważny oprócz auta jest właściciel- nowy dom, w garażu dwa motory, do sprzedaży mieszkanie wystawiony też C4, który stał obok. Ogólnie widać całe otoczenie bardzo schludne. Kupiony od prywatnej osoby w 2017 roku, lutym. Od tamtej pory kilkanaście razy byl w Holandii - jeździli do córki. Na żywo wygląda lepiej niż na foto. Jedyny minus to taki,że był to syn 19 letni właściciela, ale udało się go trochę podejść. Po wymianie rozrządu 2 miesiące temu, mam fakturę z 2016(spróbuję wrzucic) w których wymieniane było sporo rzeczy. Auto z zewnątrz i wewnątrz zadbane, nie jest to bieda wersja. Sprawdziłem pod spodem- szczególnie tył , który miał wg VIN usterkę w 2014 roku na kwotę 4500 zł. Spod spodu okej, ale według tego chłopaka to pierwszy raz o takim czymś słyszy i bylo widać,że nie kłamie, a był przy kupnie.
Hydrozawieszenie sprawne , działa. Sprawdziłem silnik, żadnych wycieków nie było widać na bruku pod domem, auto było zimne,czyli trochę postało. Odpala bez zająknięcia. Jazda próbna po drogach gruntowych i po płaskiej - zawieszenie świetne, nie tłucze nic. Audio włączyłem troszke na koniec - średnio, ale trudno. Na koniec sprawdziłem miernikiem. Wszystko ok, jedynie 20 cm rysa pionowa na lewych tylnich drzwiach- wskoczył na nie pies. Jutro przyjeżdża kolejny zainteresowany i troche się obawiam, że już auta więcej nie zobaczę.
Antarhei
Nowicjusz

07 Kwi 2019, 12:34

Ja mogę z własnego doświadczenia powiedzieć że nie ma co "Ciśnieniować" bo to tylko więcej szkody niż pożytku zrobiłem tak 3 razy już już bo super :) i 3 razy się przejechałem dlatego teraz szukam już auto kilka miesięcy :)
furtaq
Nowicjusz

Prawo jazdy: 19 11 2012
Auto: Nie mam

07 Kwi 2019, 14:27

I tak też postanowiłem po wizycie u mojego mechanika. Poszuka i sprowadzi mi C5 z Niemiec, podałem mu co chcę itd, podaliśmy dłonie i teraz czekam :) Przekonal mnie,że to za duży przebieg jak na auto, które ma być na kilka lat, oraz zbyt duża w związku z tym cena
Antarhei
Nowicjusz

07 Kwi 2019, 14:59

I bardzo słuszna decyzja, ja też sam poluję na taką C5 2HDI ,na zlecenie klienta, W DK było ich całkiem sporo jeszcze 2 tyg. temu, wersje najbogatsze, przebiegi <200 tys, ale teraz wyczyścili wszystko do spodu, więc pozostaje zapuścić wici do kilku managerów co mają kupować i czekać :lol:
furtaq napisał(a):Ja mogę z własnego doświadczenia powiedzieć że nie ma co "Ciśnieniować" bo to tylko więcej szkody niż pożytku zrobiłem tak 3 razy już już bo super :) i 3 razy się przejechałem dlatego teraz szukam już auto kilka miesięcy :)

Oczywiście nie ma co na siłę kupować, mój kolega juz 2 lata szuka ale on po prostu nie chce kupić tylko szuka, przerobiłem z 10 różnych modeli, sprzedałem z 20 aut pod niego tanie, drogie, młode, stare, wypasione, niewypasione, z małym przebiegiem, z dużym przebiegiem, :D nie pasowało nic, u innych też szukał i oglądał więc chyba wiaodomo o co chodzi.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie