Sedan/Limuzyna/SUV Które wybrać?

29 Paź 2015, 13:57

Witam jestem nowy na forum a więc chciałem się przywitać.
Do dnia wczorajszego jeździłem samochodem które kupiłem w 2013 roku było to BMW E60 w maksymalnej wersji wypos. z motorem 2.5 Litra w dieslu.
niestety samochód uległ uszkodzeniu i nie opłaci mi się go naprawiać bo nie mam autocasco więc przyszła pora aby znaleźć nowy samochód.

moje wymagania :

samochód typu sedan limuzyna, bądź jakiś fajny SUV.
Motor:

tutaj można popłynąć chce motorek w miarę dynamiczny nie boje się dużych pojemności , jednak przy większej pojemności chcę kupić z LPG.
Wyposażenie:

Bardzo dużą wagę przywiązuje do wyposażenia, najlepiej jasne skóry, nawigację, podgrzewane fotele, i innego rodzaju gadżety. Musi mieć 4 drzwi

Napęd:

W sumie bez różnicy ale dobrze jak by miał 4x4

Oto kilka moich typów:
-Bmw Seria 7 ( E66) 2006r+ (wersja po lifcie )
-Porsche Cayenne
-Infiniti FX35
-Audi Q7?
-znowu E60 tyle że nowsze po lifcie 2007
-i totalnie z innej beczki : nowy Passat B7 rok w granicach 2013/Insignia/

Cena: myślę że ok 45-50 tys zł, Szukam czegoś nietuzinkowego ( wiem passatów czy oplów jest masa) Czego NIE szukać w takich samochodach,
Macie jakieś swoje typy?

Bardzo fajnie by było gdyby samochód miał albo możliwość zamocowania relingów bez przeróbek albo hak ( chodzi o to aby przewozić rowery)
DjMatti
Nowicjusz

Auto: E60

29 Paź 2015, 14:02

Szukasz nietuzinkowego auta, a wybrałeś takie populusy wśród aut tej klasy jak Q7, e66 i e60 ... oraz Passat :D

Ja oczywiście jestem za Lexusem GS mk3, LS 430 lub RX
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

29 Paź 2015, 18:47

Auto z 2k13 i brak AC,czyżby cięcie kosztów/oszczędności? :D

Popieram propozycje Dzidy - Lexus.
[link do oferty na Allegro wygasł] - tutaj ciekawy LS430
Popatrz na:
Acura'y/Honda
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Linki przykładowe.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

29 Paź 2015, 18:55

Marzyciel :D Passat z 2013 za 45 tys :mrgreen:
Zreszta reszta nie lepsza :lol:
Jak kupic auto z Niemiec -->PRIV
kalik
Aktywny

Prawo jazdy: 3- 0- 0
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mondeo IV Turnier
Silnik: 2.0TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

29 Paź 2015, 20:55

Dziękuje za propozycję, lexus kompletnie nie przypada mi do gustu, Mam passata z pewnych rok z 2013 roku praktycznie na max opcji jaka istnieje za 49 tys polski salon pierwsza rejestracja 2014 w 2.0 diesel dlatego brałem ten samochód pod uwagę, jednak został wieczorem sprzedany też w znajome mi ręce.
Miał ktoś do czynienia z infiniti? jak wrażenia z jazdy takim autem
Wg mnie bmw e66 jest samochodem przynajmniej u nas bardzo rzadko spotykanym (a pisał ktoś wyżej że jest oklepane) Mają potężne wręcz wyposażenie dobre mocne silniki i spalanie w granicach rozsądku.
DjMatti
Nowicjusz

Auto: E60

29 Paź 2015, 21:06

DjMatti napisał(a):Wg mnie bmw e66 jest samochodem przynajmniej u nas bardzo rzadko spotykanym (a pisał ktoś wyżej że jest oklepane)

ja widzę codziennie dwa :mrgreen: Bardziej oklepane jest już tylko Audi A8 :?
no i w dodatku wygląda to jak kupa - po prostu na żywo widzę to codziennie i codziennie się zastanawiam co w tym ładnego/fajnego szczególnie na tle konkurencji. Jednak to mój gust i każdemu coś innego może się podobać :ok:

Zerknij na Hondę Legend 3,5 V6 AWD - to jest rzadkie auto mimo, że u mnie w firmie jest z 5 :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak przygotować auto do wyjazdu na wakacyjny urlop?
    Na początku roku 2022 większość (56%) dorosłych Polaków zadeklarowała, iż w bieżącym roku zamierza wyjechać w celach wypoczynkowych lub turystycznych na co najmniej 2 dni – wynika z danych CBOS. Wielu respondentów ...

29 Paź 2015, 21:10

Jestem ciekawy jaki idiota sprzedaje/sprzedal Passata 2 letniego z max opcja za 25-30% kwoty nowego :roll:
Jak kupic auto z Niemiec -->PRIV
kalik
Aktywny

Prawo jazdy: 3- 0- 0
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mondeo IV Turnier
Silnik: 2.0TDCI
Paliwo: Diesel

02 Lis 2015, 17:45

Witam.

Ja obecnie mam bmw 530i e60 i porsche cayenne 4.5 S.

chcesz sie wyroznic to kup sobie Porsche. Zadne nudne passaty itd. czy ulepszone toyoty czyt. lexus.

Ja oglada lem sie za audi a8 4.2 v8 , bmw 550i ( mam m pack 503i), mercedesem S500 po lifcie i mercedesie CLS 500.

Wybralem Cayenne bo nie mialem suva :) a mialem juz 14 aut.

Napisze plusy i minusy Cayenne, a Ty przemyslisz temat.

Plusy - jakosci wykonczenia , nawet auta ponad 10 letnie wygladaja swietnie, twardy lakier, prowadzenie moim zdaniem na rowni z x5 czasami lepiej Q7 nie ma porownania. wygodne fotele, widocznosc.

Moje mega plusy silniki V8 brzmienie piekne , zadne 3.2 od VW badziew. Naglosnienie super. Pewnie sie prowadzi. wszedzie wjedzie. i co najwazniejsze to przeciez porsche.

minusy - trzeba upgrade plastikowych rurek od plynu chlodzacego, skrzynie te samie co w tauregu wiec valve problem czesty. Spalanie :) zal jechac wolna taka bestia wiec na trasie 13-15 lekko na miesie hmm tyle ile wlejesz :)

Zycie jest za ktorkie zeby jezdzic nudnymi autami. Coz kup pojedzij i albo zostan z porsche albo sie odkochaj i sprzedaj. Ja mam je od 5 tygodni i konczac prace juz nie moge sie doczekac aby wsiac i jechac. Wiecej frajdy niz w mojej bmw 530 e60.

jakies pytania ? :)
marcinkm
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2004
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Bmw e60 530i
Silnik: 3000
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

02 Lis 2015, 17:57

marcinkm napisał(a):chcesz sie wyroznic to kup sobie Porsche. Zadne nudne passaty itd. czy ulepszone toyoty czyt. lexus.

tak a potem w serwisie płacz :mrgreen: Dla mnie Porsche SUV jest po prostu głupie - ani sportowe, ani w teren nie pojedzie - nie, nie wjedzie jak piszesz, bo śliska trawa go pokonuje :lol:
Lepszy Range Rover, bo w terenie śmiga i zapewnia jeszcze większy luksus. Ewentualnie Merc G.
Cayenne to nie porsche, bo porsche to 911 z ryczącym bokserem na tyłku, a nie jakiś szkaradny SUV dla modnisiów, który nie różni się od wersji z dieslem od VW ;)

marcinkm napisał(a):Zycie jest za ktorkie zeby jezdzic nudnymi autami.

w pełni popieram, dlatego kup prawdziwe porsche :ok:
...i nie oklepane BMW czy Audi
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

02 Lis 2015, 22:32

dzida napisał(a):Cayenne to nie porsche, bo porsche to 911 z ryczącym bokserem na tyłku, a nie jakiś szkaradny SUV dla modnisiów, który nie różni się od wersji z dieslem od VW

Właśnie, ze porsche :) kiedys BMW X5 tez nie byla bmw :) taj jak audi Q7 tez nie byla audi czy mercedes itd
Porownujesz VW diesla do V8 bez urazy obudz sie :no: . To znaczy, ze nie jezdziles V8 :naughty: . Przejedz sie Cayenne Turbo nie mowie o nowym :) gdzie pod maską masz ponad 500KM i ogromny moment zrozumiesz jak takie ponad 2 tonowe autko sobie radzi z 5 sek do 100km/h. :)

Land Rover Range Sport jest ok i fakt lepszy w terenie. Ale troszeke taki jak czolg ma malo polotu.
Ale Cayenne sobie tez radzi

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Wiesz jak ktos ma g.... opony lub wsadza 22" i szeroki profil 275 to wybacz trawa to nie asfalt :)

Wybacz, ale sa gusta i wybralem suva cayenne bo chcialem i mam zamiast VW taurega VolvoXC90 czy X5. Podobaja mi sie zwlaszcza z tuningiem MAGNUM.

Fakt drogie auto w utrzymaniu nie w zakupie, ale jak wiekszosc duzych suwow.

Dla mnie osbiscie auto super, super sie prowadzi i na drodze wzbudza respekt czy chesz czy nie. Za takie pieniadze uwazam, ze jest warte.
Szczerze rok temu obejrzalem to i powiedzialem sobie musze to miec :)
Kocham auta i tyle :) zmieniam czesto , ale Porsche zostanie minimum rok :)

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

marcinkm
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2004
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Bmw e60 530i
Silnik: 3000
Typ: Sedan/Limuzyna

02 Lis 2015, 22:44

marcinkm napisał(a): autko sobie radzi z 5 sek do 100km/h. :)

To nie jest wyznacznik. Teraz passat robi w topowym dieslu tyle :lol: W porsche bynajmniej nie chodzi o start do setki tylko właśnie perfekcyjne prowadzenie. No i ogólnie no porsche=auto sportowe= szybkie coupe a nie suv.
Nie twierdzę, że bym pogardził cayenne :D , ale jednak 911 to to nie jest
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161

03 Lis 2015, 00:22

marcinkm tak sobie czytam Twój opis porszaka i myślę że znakomicie pasuje do takiego miłego forumowicza od tigry ... :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

03 Lis 2015, 07:26

szybki napisał(a):marcinkm tak sobie czytam Twój opis porszaka i myślę że znakomicie pasuje do takiego miłego forumowicza od tigry ... :mrgreen:

to samo pomyślałem :D

Osobiście też nie pogardziłbym Cayenne jakby mi dali (codziennie widzę służbowe auto prezesa, wersja Turbo po lifcie) ale swojej kasy nie ulokowałbym w nim :) Z V8 wole amerykańskiego Escalade, bo to jest nietuzinkowe auto i niczego nie udaje jak też np. BMW X5 M :?
po prostu z g*** bata nie ukręcisz :mrgreen:

btw:
w firmie stoją od 2 miesięcy 2 nówki sztuki Audi Q7 II i po zerknięciu wolałbym normalne auto jak A6 kombi :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

03 Lis 2015, 09:36

Pozwolę sobie wyłamać się ze schematu :mrgreen: ja bym wolał Cayenne niż 911 :D a to dlatego że:
- jestem za młody na 911
- 911 to stuningowany i droższy garbus
- 911 wygląda tak samo od 50 lat
- gama 911 jest zawiła i porąbana jak drewno do kominka :?

O wiele bardziej, jeśli mówimy o modelach sportowych, wolałbym Boxtera/Caymana (GTS już wgl :oops: )
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG

03 Lis 2015, 09:53

Mi też nie leży i nie jestem fanem 911 ale jak porsche to tylko takie. :mrgreen:
Osobiście wybrałbym co innego ale 911 to podobno jedno z nielicznych superaut, które nadają się do codziennego użytkowania :D

Cayman niestety celowo jest "uspokojony" aby nie zagrozić 911tce - szkoda :(

No ale nie o tym tu i dla mnie nr 1 wśród klasowych terenówek będzie klasa G już nawet nie AMG :D
SUV to RR :D
sportowy SUV - nie, dziękuje, nie ma czegoś takiego :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika