Sedan max 40 tys

21 Maj 2020, 07:38

Witajcie
Planuje właśnie zamianę mojej astry 1.6 LPG na większe bardziej wygodne auto, a to z racji tego iż pracuje teraz w Niemczech.
Kompletnie nie wiem jakie sedany brać pod lupę.
Nie interesuje mnie dana marka, chce poprostu aby auto efektownie się prezentowało, było mało kłopotliwe, komfortowe i oczywiście bardziej dynamiczne od mojej astry.
Zapewne dłuższą trasa to lepszy będzie diesel, ale wolałbym jednak dobry silnik pod LPG.
Budżet to max max 40 tys
hardtrec
Początkujący

Prawo jazdy: 02 01 1988
Auto: Peugeot 307

21 Maj 2020, 09:29

toyota corolla, hyundai elantra?
kogi
Początkujący

Prawo jazdy: 7- 0- 0
Auto: KIA SPORTAGE
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016

21 Maj 2020, 10:50

kogi napisał(a):hyundai elantra
Będzie bardziej komfortowa od Corolli. Elantra to trochę dziwne auto bo choć jest to tzw. liftback pozostaje ona sedanem.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

21 Maj 2020, 20:39

Potwierdzam ze to auto jest komfortowe, silnik 1.6mpi bardzo ekonomiczny mimo, ze w tym modelu komputer zwykle nieco zaniża spalanie. Można tez je zagazować. Czasem się zastanawiam po co ludzie kupują corollę w hybrydzie (często na taksówki) za grubo ponad 100k jak elantra jest za 70. Kiedy to się wróci?
kogi
Początkujący

Prawo jazdy: 7- 0- 0
Auto: KIA SPORTAGE
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zmiany w przepisach
    Od dnia 5 grudnia 2020, w życie wchodzą zmiany w przepisach dotyczących kierowców i właścicieli samochodów. - Tablice rejestracyjne / miejsce na pieczątkę podczas OBT / Prawo Jazdy / rejestracja pojazdu.