959 napisał(a):Szybki znowu pisze glupoty. Lancuch do m113 kosztuje w aso okolo 700zl bez rabatow, a w zamienniku polowe tego. Druga sprawa, ze te lancuchy sie wyciagaja dopiero przy duzych przebiegach i to nie zawsze, a takiego smietnika to niewarto kupowac. Silnik pancerny i warty uwagi.
Z666No i widzisz powyższą wypowiedź znawcy m113
To jest to przed czym Cię przestrzegałem...
Więc udaj się do mechanika który dłubał przy tym silniku i zapytaj się czy jak wyjmiesz ten silnik co trzeba by wymienić przy głośnym łańcuchu...
Dowiesz się że łańcuch wcale nie jest wielkim problemem tylko robi się to z napinaczem oraz z 'kółkiem pośrednim" (nie pamiętam nazwy) do tego musisz liczyć się z detalami p.t. uszczelki i ewentualne ruszenie czegoś starego np: poduszki silnika albo uszczelnienie głowic.
Więc
959 zastosował typową metodę mitologa znafffcy tematu...
Jeżeli będziesz chciał to jutro pogadam z mechanikiem który robi te auta i dowiem się szczegółów.
No i żeby była pełnia szczęścia to nie wiem czy się orientujesz że pancerny m113 posiada 16 świec i zalewa się go 8litrami oleju.
Niby nic ale jak zrobisz sumę kosztów to wychodzą konkrety.
Co do dużych przebiegów to dzwonionko potrafi zacząć się od 180-200tyś.km. więc wiesz niby dużo ale czy aż tak bardzo.
Ogólnie marki premium z EU przy małym budżecie są średnim pomysłem i tak jak wspomniałem gdybyś był przygotowany na spore wydatki po zakupie to ok. bierz ale jak tak nie jest to
![Śmiech :lol:]()