Najpierw musisz sobie odpowiedzieć na bardzo ważne pytanie - ile pieniędzy mogę na to przeznaczyć? Wierz, że każdy dodatkowy koń mocy to jest praktycznie cena do kwadratu poprzedniego? To oznacza, że jeśli na dodatkowe 5KM mocy wydasz powiedzmy 400zł - kolejne 5KM to już 800zł. Kolejne 5KM to już 1600zł itd.
![Wink ;)]()
Ale do rzeczy.
To, od czego zaczyna się zmiany najczęściej, to dolot i wydech. U mnie taka zmiana dała przyrost mocy ok. 5-7KM (nie wiem ile było seryjnie, znam tylko shamowaną moc po przeróbkach). Polecam zimny dolot powietrza, czyli taki, który zasysa tylko zimne powietrze. W takim rozwiązaniu filtr jest umieszczony daleko od silnika, mocno odizolowany. Myślę, że na tę zmianę wydasz ok. 300zł. Następnie bierzesz się za wydech - zmieniasz kolektor wydechowy na rurowy (4-2-1 lub 4-1 w zależności od potrzeb), i dalej - środkowy i końcowy wg. potrzeb. Dobrze jest zmienić katalizator na metalowy. Jak to już zrobisz, to możesz spodziewać się małego wzrostu mocy, może nawet 6-10KM. Może, ponieważ wszystko zależy od jakości komponentów oraz od podatności silnika na przeróbki. W tej drugiej kwestii bardzo znane są silniki Hondy, które uzyskują naprawdę genialne efekty takich prostych przeróbek. Idą dalej - ostrzejsze wałki rozrządu to ok. 700-1500zł w zależności od producenta. Do tego obróbka głowicy.
I na koniec pytanie mam - poszukujesz mocy, a nie łatwiej było kupić 207 z mocniejszym, niż 95KM, silnikiem?
![Wink ;)]()