Silnik przy 2tys obr. głośniej pracuje co to jest za usterka? BMW e90

30 Sty 2023, 12:19

Witam zChce kupić bmw e90 z tego ogłoszenia tylko jest jeden mankament silnik przy 2000 tys obrotach głośniej pracuje co to jest za usterka i jaki jest koszt naprawy ? I czy warto ja kupić [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] zaznaczam ze to będzie moje pierwsze bmw pozdrawiam
Drifterzy
Nowicjusz

31 Sty 2023, 11:40

Silnik im będzie miał wyższe obroty tym głośniej będzie pracował. Słyszałeś coś niepokojącego w pracy silnika na tych obrotach?

Tak z ciekawości dlaczego akurat BMW? Jest tyle innych ciekawych samochodów.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

31 Sty 2023, 14:19

Dopiero chce jechać obejrzeć ale najpierw chce się dowiedzieć co to za usterka i jaki jest koszt naprawy kawałek drogi mam i nie chce marnować czasu a dlaczego bmw ? Bo ma napęd na tył
Drifterzy
Nowicjusz

31 Sty 2023, 14:24

Drifterzy napisał(a):najpierw chce się dowiedzieć co to za usterka i jaki jest koszt naprawy
W ten sposób nie jesteś w stanie dowiedzieć się o co dokładnie chodzi. Trzeba by było przeanalizować pracę posłuchać jej podczas zwiększania obrotów itd. problem może być błahy ale i poważny.

Skąd wiesz że ma problem przy takich obrotach skoro jeszcze go nie widziałeś?
Rokiko
Forumowicz VIP

31 Sty 2023, 14:25

Sprzedający tak w ogłoszeniu napisał
Drifterzy
Nowicjusz

31 Sty 2023, 15:43

Czytałem i nie było tam takiej informacji, może usunął. Sam musisz zdecydować czy warto bo na tym etapie nikt nie będzie wróżył co i jak.
Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 3UR-FE
    Pozostajemy w rodzinie silników UR. Największym przedstawicielem tej linii jest motor 3UR-FE. Wolnossąca jednostka ma aż 5,7 l pojemności, dysponuje mocą 386 KM i wytwarza 543 Nm. Tak duży silnik musi trafiać pod maskę ...

31 Sty 2023, 15:53

Widocznie musiał usunąć informacje
Drifterzy
Nowicjusz

31 Sty 2023, 19:22

Kolego,jedyny silnik z serii N jaki ewentualnie można brać pd uwagę,to o oznaczeniu N46,pod warunkiem,że auto serwisowane cyklicznie i olej wymieniany co 10-15 tyś km max,od innych silników z serii N,z daleka!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)