REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Natka1214 napisał(a):Witam. Skoda Fabia 1.4 MPI . Na rozgrzanym silniku gdy auto jest na luzie falują mi obroty z 1000 spadają na ok 500 i tak cały czas po czym gdy nie podgazuję to po chwili silnik gaśnie.
Dodatkowo jest problem z ruszeniem ( coś ala jak bym jeździć nie umiała). Gdy popuszczam sprzęgło i jednocześnie dodaje gazu dławi silnik tak jak by gazu nie przyjmował. Najgorzej jest na krzyżówkach gdy chce ruszyć i w pewnym momencie w pedale gazu w ogóle nie ma gazu.
Tak samo nie zbiera się na obroty.
I jeszcze taki problem że podczas płynnej jazdy np ok 60km/h auto szarpie na biegu trzeba np z 4 redukować na 3, 2.
Byłam już u nie jednego mechanika. Jedni twierdzą że należy wymienić silniczek krokowy, drudzy cewkę zapłonową, jeszcze inni mówią o czyszczeniu przepustnicy, czy wymianie czujnika temperatury silnika (nie cieczy)
Generalnie przepustnica była już czyszczona 2 razy nic to nie dało, dziś wymieniłam cewkę zapłonową i nadal brak jakiejkolwiek poprawy. Z tego co pytałam do Skody nie można dokupić samego silniczka krokowego jest on w komplecie z przepustnicą jest to koszt ok 600-700 zł.
Mam takie pytanie czy ma ktoś jeszcze jakiś pomysł co to może być?
nie jestem przekonany czy wiesz co to jest . Myślę że Ty przez neta nie uzdrowisz auta . To nie kiecka czy szminka . Musisz trafić na fachowca i mu zaufać.Natka1214 napisał(a): Paramerty w blokach nie sprawdzane.
Typowa barwna opowieść kobiecaNatka1214 napisał(a): Auto już tak miesiąc po zakupie delikatnie zmulało ale teraz to już jest tragedia. Potrafie jechać i np chcąc wyminąć rowerzystów puszczam auta z naprzeciwka i ruszając nie rusze bo gazu nie ma. Czasem jak wyłącze silnik i ponownie go włącze to na chwile zaskoczy ale za moment znowu to samo
To dopuść Go do tego tematu . Niech tu pisze i odpowiada na ewentualne pytania z naszej strony. Może coś z tego wyjdzie.Natka1214 napisał(a):Aaa i jeszcze jedno generalnie to ja konsultuje się z mężczyzną który wie o co chodzi