Skoda fabia 1.4mpi dziwne zachowanie się przodu.

20 Gru 2018, 17:43

Witam.
Niestety w niedzielę miałem nieprzyjemny incydent. Wpadłem w poślizg i aby nie zderzyć się czołowo odbiłem w prawo i wpadłem do ok 1.5m rowu. Wymieniłem drążek bo był zgięty oraz końcówkę drążka prawe. Zbieżność została ustawiona ale gdy auto stoi w miejscu i kręcę kierownicą to przód porusza się na boki jak na filmie. Czy właściciele fabii mogą się wypowiedzieć czy to jest normalne czy dalej mam szukać przyczyny.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Ostatnio edytowany przez ddeluks, 20 Gru 2018, 19:36, edytowano w sumie 1 raz
ddeluks
Nowicjusz

• 20 Gru 2018, 18:47

ddeluks napisał(a):http://uploadfile.pl/pokaz/1585948---tlkf.html
    Moze i coś bym napisał ale film mi się nie wyświetla.. :(
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014

20 Gru 2018, 19:54

Owszem obejrzałem ale nic Ci nie napiszę bo trudno mi cokolwiek w tej sytuacji stwierdzić.Napisałeś:
    ddeluks napisał(a):Zbieżność została ustawiona
    Być moze ustawienie samej zbiezności nie zalatwia sprawy.Ja na Twoim miejscu jednak zlecilbym wykonanie geometrii calego pojazdu-a przynajmniej pomiar.Masz wtedy wszystkie parametry pojazdu z wydrukiem.Byc moze jednak jakiś element przedniego zawieszenia-układu kierowniczego jednak jest uszkodzony.Sama zbieznośc tego nie wykryje...
    Ps.Rozumiem ze po naprawie juz jezdzisz... :?: Czy w trakcie jazdy samochod ma jakieś dziwne objawy np:zmienia tor jazdy,myszkuje itp.
    Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
    Nie odpowiadam na PW.
    Migi60
    Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
    Prawo jazdy: 10 07 1979
    Auto: OPEL CORSA
    Silnik: 60KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2014
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Supersamochód Lexus LFA sprzedany w Krakowie
      To drugi egzemplarz supersamochodu Lexus LFA w Polsce . Pierwszy znalazł swojego entuzjastę w Poznaniu, drugi będzie jeździł w Krakowie. Uroczyste przekazanie kluczyków do samochodu, z udziałem przedstawicieli Lexus ...
      Lexus zrobił crossovera UX 250h z… czekolady
      Czy samochód może być słodki? Ależ oczywiście. I do tego wcale nie musi być filigranowym hatchbackiem. Wystarczy, że zostanie zrobiony z czekolady. Właśnie taki jest wyjątkowy UX 250h, którego Lexus stworzył ...