Skoda Fabia jako pierwszy samochód ?

15 Sie 2012, 17:33

Witajcie serdecznie. Niebawem odbieram prawo jazdy i się poważnie zastanawiam nad kupnem 1 samochodu. Mam nadzieję że wasze doświadczenie i wiedza na temat motoryzacji mi pomoże dokonac właściwego wyboru. A więc na 1 samochód mam kwotę maksimum 10 tyś.
Wiadomo było wiele rozważań jaki samochód kupic, niektóre chwilowe, niektóre pozostały. Przez długi czas byłem zdecydowany na Audi a4 1.9 TDI 1995 r. lecz po wielu przemyśleniach oddalam się od tej decyzji. Najwiekszym minusem są dla mnie jego gabaryty. Od ostatniego czasu mam wielką ochotę na hatchbacki. Tak jak jest napisane w tytule spodobała mi się Fabia I generacji (2000/2001) rok w silniku 1.9 TDI. Słysze sporo pozytywów na jej temat jak i negatywów. Co na to powiecie ? Czy byłby to dobry wybór ? Z góry dzięki za każdą pomoc i opinię :)

... przez głowę przelatywały mi również takie auta jak focus, czy golf IV lecz jednak ta Fabia mnie kusi....
Grovsky
Obserwowany

15 Sie 2012, 19:52

Fabia to dobry samochod lecz mniejszy od focusa czy golfa Najlepszy silnik 19tdi 100KM Jest to samochod ze stajni VW ale na podłodze polo Ogolem to dobry samochod
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Sie 2012, 13:11

Fabia to bardzo dobry wybór, jezeli szukasz w dieslu masz do wyboru 2 rodzaje silnikow - sdi ktory bedzie palil znikome ilosci paliwa , bedzie bezawaryjny ale kosztem osiagow, oraz Tdi ktory bedzie palił nieco wiecej ale zapewni dobra dynamike :) samochod godny polecenia, trzyma cene, dobre auta (tj niebite itp) niebeda sie psuc a ceny czesci sa na bardzo dobrym poziomie :) stylistycznie uwazam ze tez jest niezle ale to rzecz gustu. warto jeszcze rozwazyc silnik 1.2 w benzynie
Nethan
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2009
Auto: s4
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najbardziej niebezpieczne dni tygodnia to piątek i sobota
    Czy wraz z początkiem weekendu na drogach robi się spokojnie? Niestety, to właśnie wtedy jest najbardziej niebezpiecznie: w piątki ma miejsce najwięcej wypadków, a w soboty ginie w nich najwięcej osób. Od piątkowego ...
    [2018] Lexus UX
    Auto zbudowane jest na nowej platformie oznaczonej GA-C, zapewniającej niskie położenie środka ciężkości pojazdu, a tym samym stabilną jazdę i sportowe możliwości. UX ma 4495 mm długości, 1840 szerokości i 1520 wysokości. ...