Skoda Octavia Zaginął kluczyk, co teraz zrobić?

12 Paź 2007, 10:41

witam
wczoraj zaginął mi kluczyk od samochodu ... kluczyk jest od razu z pilotem do otwierania zamku i wylaczania alarmu wiec zlodziej ma droge otwarta... dlatego sie boje ze moze ktos mi teraz ukrasc samochod tym bardziej ze na breloczku jest logo skody i mieszkam w malym miescie.. mam zapasowy ale teraz nie wiem co zrobic zaraz ide wywiesic w miejscach w ktorych bylem kartki z ogloszeniem o zagubionym kluczu... co poradzicie mi zrobic w takim wypadku? wymiana na nowy jest napewno droga bo samo dorobienie to koszt okolo 500zl... bede wdzieczny za pomoc

pozdrawiam
Maciokoki
Nowicjusz

• 12 Paź 2007, 22:17

Powiem tak - bez złośliwości - jak stać kogoś na taką brykę,to musi go stac na ewentualne takie przypadki jak wymiana zamków i alarmu.Nic innego zrobic się w tym przypadku nie da.No chyba,że bedziesz mieszkał w tym samochodzie.W przeciwnym razie jak ktoś ci ten klucz z pilotem ukradł,to w każdej chwili może tym autem odjechać.Lepiej żeby wyszło na to,że go zgubiłeś.Ale jak się nie znajdzie to i tak czeka cię wymiana.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Jak i gdzie kupić części do samochodu?
      Każdy kierowca, niezależnie od tego, jakiego auta jest właścicielem, staje przed koniecznością zakupu nowych części do samochodu. Zazwyczaj jest to wynik normalnej eksploatacji części, a czasem jest to wymuszone przez kolizję ...