Skoda Rapid 1,2 TSI 110 KM dziwne odgłosy i praca silnika

08 Mar 2021, 20:27

Witam pomęczę was trochę bo to już mój trzeci temat . Zainteresowałem się rozrządem i olejem we wcześniejszych postach. Poszedłem sprawdzić jaki filtr mam powietrza i zauważyłem dziwne stukotanie silnika taka jakby wibracja. Przesyłam filmik może ktoś co powie czy jest się czym martwić !

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

rikiMor0102
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: góral podbeskidzia
Prawo jazdy: 01 08 2005
Auto: Opel Kadet 1,6 Opel Corsa 1,4

09 Mar 2021, 10:32

Da mnie ciężko tu coś wychwycić niepokojącego być może na filmiku słychać tez jakieś inne odgłosy które tłumią to co słyszalne jest na żywo.

Wymieniłeś już olej na świeży? Jeżeli nie to tak zrób i wsłuchaj się w różnicę czy zaobserwujesz zmianę po jego wymianie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

09 Mar 2021, 21:00

To nie jest dżwięk naturalny,sprawdziłbym napęd osprzętu łacznie z alternatorem.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

10 Mar 2021, 19:22

Dzisiaj słuchałem tego filmiku jeszcze raz i przyznam że na pierwszym nie słyszę tego jednak na drogim słyszę takie trzeszczenie jakby coś wibracji dostawało ( taka trzeszcząca blacha ) Słychać na na małych obrotach i na dużych bardziej . Jak obroty schodzą z wysokich do wolnych obrotów to pomiędzy tej wibracji nie słychać . Przysłuchajcie się bardziej
rikiMor0102
Aktywny
Awatar użytkownika

10 Mar 2021, 19:23

Co do oleju to go jeszcze nie wymieniłem. Zobaczę czy się poprawi po wymianie
rikiMor0102
Aktywny
Awatar użytkownika

15 Kwi 2022, 21:31

Panowie i widocznie było coś z tymi wibracjami. Miałem gdzieś 7 miesięcy temu a mianowicie ukręciło śrubę od listwy z wtryskami a druga się wykręciła. I lało paliwem po silniku. Dobrze że nic się nie stało. Miał ktoś podobny przypadek ?
rikiMor0102
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy punktualność może być niebezpieczna?
    Większość z nas nie lubi się spóźniać. Są jednak sytuacje, w których próba dojechania do celu o umówionej godzinie może zagrażać naszemu życiu. Jak wynika z badań, presja czasowa ma wpływ na styl ...
    Wyprawa do Moab
    Po raz kolejny mialem zaszczyt organizowac wyprawe do Moab z firma Autotraper z Lodzi . Tym razem byl to memorial Macka Majchrzaka. Na imprezie stawily sie 32 osoby...miedzy innymi kilka "grubych" nazwisk ze swiata polskiego ...