Skorodowana podłużnica

07 Sie 2018, 22:49

Cześć,

Posiadam Mazdę 3 rocznik 2006. Kilka dni temu, próbując wjechać tyłem na chodnik zawadziłem spodem mniej więcej w połowie długości samochodu. Po paru dniach udałem się do warsztatu na wymianę oleju i przy okazji wrzucenia auta na podnośnik obejrzałem spód. Żaden element mechaniczny nie ucierpiał ale zauważyłem skorodowane pęknięcia na lewej podłużnicy:

Skorodowana podłużnica

Nie jestem pewien czy to pęknięcie nie wyszło wskutek wspomnianego uderzenia.

Jak oceniacie stan tej podłużnicy? Czy jazda takim samochodem jest w pełni bezpieczna? Czy jest możliwa skuteczna naprawa tak aby nie utracić właściwości jezdnych i zapewnić maksymalne bezpieczeństwo podróżującym?
Deekua
Obserwowany

Zdjęcia: 1
  • 07 Sie 2018, 23:28

Jedna dziurka nic nie zmieni ale wiedz że warto to naprawić dopuki jeszcze jest co naprawiać a druga sprawa to nie licz na to że auto przejdzie badanie techniczne
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ominąć przeszkodę na drodze
      Szybciej zapadający zmrok czy trudniejsze warunki atmosferyczne mogą opóźnić lub uniemożliwić wcześniejsze zauważenie przeszkody na drodze. Dodatkowo na jezdni może niespodziewanie pojawić się pieszy albo wybiec zwierzę. ...
      Audi Q3 z silnikami 35 TFSI i 35 TDI
      Na polskim rynku dostępne są już nowe wersje kompaktowego SUV’ Audi Q3. Na początek oferowane jest w trzech wersjach silnikowych: 35 TFSI z manualną skrzynią biegów, 35 TFSI ze skrzynią automatyczną S tronic ...