Cześć. Ostatnio przy wymianie tłumika zauważyłem, że mam skorodowane przewody paliwowe. W jednym miejscu wyglądają jakby były mokre, lecz przy dotknięciu nie wydają się takie. Spalanie jest tak jak zawsze więc raczej wycieków nie ma. Mam tylko takie pytanie, ile takie przewody wytrzymają ? W tym miesiącu niestety mam dość ciasny budżet z powodu wymiany opon.
Czy takie przewody wytrzymają jeszcze miesiąc lub dwa ?? Daje zdjęcie z netu, moje są w podobnym stanie :
Moje są w trochę lepszym stanie niż te na samej górze.
Andrew7826893 napisał(a):Czy takie przewody wytrzymają jeszcze miesiąc lub dwa ??
Nikt ci na to gwarancji nie da. Możesz jeszcze kupić przewody z PCV - oczywiście przeznaczone do benzyny - tanie i szybkie w montażu. Miałem podobne skorodowane w hondzie i wymieniłem na takie z tworzywa sztucznego i było
Ja mam w planach wymienić te przewody na miedziane. Tylko, że nie w tym miesiącu tylko w następnym. Dziś niestety podczas jazdy zaczęła mi niemiłosiernie odbijać kierownica. Okazało się, że przegub jest do wymiany.
W swoim warsztacie używam wszelkiego rodzaju przewodów od producenta Mirex. Można u nich dostać przewody hydrauliczne, węże gumowe oraz przewody elastyczne. Są oni bezpośrednim producentem i dbają o każdy detal.
10 najbezpieczniejszych samochodów - te modele koniecznie sprawdź! Przy podejmowaniu decyzji o zakupie nowego samochodu pod uwagę brane są różne kryteria. Cena, wyposażenie, opinia o marce są ważne, jednak często wpływ na ostateczną decyzję ma ocena bezpieczeństwa. Dzięki nowoczesnym ...
Jak przygotować się do zakupu używanego Volvo? Porady i wskazówki Zakup używanego Volvo, podobnie jak każdego innego samochodu, wymaga odpowiedniego przygotowania, aby uniknąć potencjalnych problemów. Jakie cechy wyróżniają używane samochody Volvo? Czy możliwe jest kupno auta ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.