Cześć. Ostatnio przy wymianie tłumika zauważyłem, że mam skorodowane przewody paliwowe. W jednym miejscu wyglądają jakby były mokre, lecz przy dotknięciu nie wydają się takie. Spalanie jest tak jak zawsze więc raczej wycieków nie ma. Mam tylko takie pytanie, ile takie przewody wytrzymają ? W tym miesiącu niestety mam dość ciasny budżet z powodu wymiany opon.
Czy takie przewody wytrzymają jeszcze miesiąc lub dwa ?? Daje zdjęcie z netu, moje są w podobnym stanie :
Moje są w trochę lepszym stanie niż te na samej górze.
Andrew7826893 napisał(a):Czy takie przewody wytrzymają jeszcze miesiąc lub dwa ??
Nikt ci na to gwarancji nie da. Możesz jeszcze kupić przewody z PCV - oczywiście przeznaczone do benzyny - tanie i szybkie w montażu. Miałem podobne skorodowane w hondzie i wymieniłem na takie z tworzywa sztucznego i było
Ja mam w planach wymienić te przewody na miedziane. Tylko, że nie w tym miesiącu tylko w następnym. Dziś niestety podczas jazdy zaczęła mi niemiłosiernie odbijać kierownica. Okazało się, że przegub jest do wymiany.
W swoim warsztacie używam wszelkiego rodzaju przewodów od producenta Mirex. Można u nich dostać przewody hydrauliczne, węże gumowe oraz przewody elastyczne. Są oni bezpośrednim producentem i dbają o każdy detal.
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Czy baterie to słaby punkt samochodów elektrycznych? Czemu kierowcy boją się samochodów elektrycznych? Głównie z uwagi na baterie. Obawiają się ich trwałości, ograniczonej pojemności i czasu ładowania. Choć problemy te bez wątpienia są realne, z biegiem rozwoju ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.