Skorodowane przewody paliwowe - pytanie

07 Maj 2014, 16:43

Cześć. Ostatnio przy wymianie tłumika zauważyłem, że mam skorodowane przewody paliwowe. W jednym miejscu wyglądają jakby były mokre, lecz przy dotknięciu nie wydają się takie. Spalanie jest tak jak zawsze więc raczej wycieków nie ma. Mam tylko takie pytanie, ile takie przewody wytrzymają ? W tym miesiącu niestety mam dość ciasny budżet z powodu wymiany opon.

Czy takie przewody wytrzymają jeszcze miesiąc lub dwa ?? Daje zdjęcie z netu, moje są w podobnym stanie :

Zdjęcie

Moje są w trochę lepszym stanie niż te na samej górze.
Andrew7826893
Nowicjusz

Auto: Nie mam
  • 09 Maj 2014, 17:56

Andrew7826893 napisał(a):Czy takie przewody wytrzymają jeszcze miesiąc lub dwa ??

Nikt ci na to gwarancji nie da.
    Możesz jeszcze kupić przewody z PCV - oczywiście przeznaczone do benzyny - tanie i szybkie w montażu.
    Miałem podobne skorodowane w hondzie i wymieniłem na takie z tworzywa sztucznego i było :ok:
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

09 Maj 2014, 21:02

Ja mam w planach wymienić te przewody na miedziane. Tylko, że nie w tym miesiącu tylko w następnym. Dziś niestety podczas jazdy zaczęła mi niemiłosiernie odbijać kierownica. Okazało się, że przegub jest do wymiany.
    Andrew7826893
    Nowicjusz

Auto: Nie mam

26 Gru 2017, 20:07

W swoim warsztacie używam wszelkiego rodzaju przewodów od producenta Mirex. Można u nich dostać przewody hydrauliczne, węże gumowe oraz przewody elastyczne. Są oni bezpośrednim producentem i dbają o każdy detal.
    Franek74
    Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 01 2008
    Przebieg/rok: 6tys. km
    Auto: nie mam

31 Lip 2018, 06:36

To sa przewody paliwowe czy hamulcowe?
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)