Skrzynia biegów T4 C394 - F17 C394

07 Sie 2017, 16:28

Planuje wymienić skrzynię biegów. Mam Opel Astra H 1.6 2005 r. z oznaczeniem skrzyni F17 C394. Szukając jej natrafiłem na skrzynie T4 C394 z zapewnieniem sprzedającego, że do mojego pasuje. W serwisie opla jak dzwoniłem nieznają tego oznaczenia, z jednej strony www ze skrzyniami facet twierdzi, że bez problemu pasuje. Podpowie ktoś czy to prawda?
Laik90
Początkujący

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 02 04 2009
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Opel Astra H
Silnik: 1.6 TWINPORT 105 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

09 Sie 2017, 10:04

Trochę dziwne to oznaczenie bo w oplach przeważnie skrzynie mają w pierwszym członie literkę i dwie cyfry Fxx, Wxx, Mxx. Czy sprzedający powiedział z którego rocznika jest ta skrzynia i z jakim była połączona silnikiem? Wato zapytać o oznaczenie/kod silnika. Jeżeli w serwisie nie znają takiego oznaczenia to znaczy że sprzedający mógł się pomylić w oznaczeniu lub nie jest to skrzynia pasująca do twojego silnika.

Szukałeś skrzyni z takim oznaczeniem jak masz oryginalnie?

Musisz pamiętać że inne pasujące nawet skrzynie do twojego silnika będą prawdopodobnie miały inne przełożenia co będzie miało przełożenie bezpośrednio na późniejszą jazdę samochodem.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik V12 - Lamborghini
    Z mocarnymi jednostkami V12 kojarzy się również największy konkurent Ferrari, czyli Lamborghini. Włosi stworzyli dwie generacje swojej słynnej V-dwunastki. Skupmy się na pierwszej, bo to ona w dużej mierze ukształtowała ...